RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA LAG-a S PREDSJEDNICIMA UDRUGA I MJESNIH ODBORA OPĆINE OKUČANI

640 0

OKUČANI, 5. veljače 2015. – Sinoć su u okučanskoj vijećnici stručni suradnici LAG-a zapadna Slavonija Tihomir Kovač i Brigita Dobriković u okviru redovnih aktivnosti održali radni sastanak s mještanima općine Okučani.

Na radnom sastanku sudjelovali su okučanski načelnik Aca Vidaković, predsjednik općinskog vijeća Ivica Pivac, tajnik općinskog vijeća Milorad Oršulić Mican, zamjenik načelnika Siniša Martinović, direktor komunalnog poduzeća „Sloboština” d.o.o., Ivan Golub, Andrej Maras predstavnik Osnovne škole Okučani, Mara Klarić pročelnica jedinstvenog upravnog odjela općine Gornji Bogićevci ujedno i član Upravnog odbora Biciklističkog kluba „sv. Franjo“ Okučani, predsjednici mjesnih odbora te predsjednici udruga na području općine Okučani.

 

Cilj ovog radnog sastanka bio je prikupiti mišljenje lokalnog stanovništva, steći sliku o postojećem stanju na području općine kako bi se potrebe za financiranje razvojnih projekata uvrstile u razvojnu strategiju Lokalne akcijske grupe, koja će krenuti u izradu ovog proljeća istaknuo je stručni suradnik LAG-a Thomir Kovač.

Iako ih je Europa odavno prepoznala kao instituciju koja spaja, savjetuje i educira, uvažavajući sve vitalne faktore društveno-političkog života, uloga i funkcija Lokalnih akcijskih grupa u ruralnim dijelovima Slavonije još uvijek nije dovoljno jasna. Stoga su neformalni, terenski radni sastanci s lokalnim stanovništvom i predstavnicima mjesnih udruga civilnog društva, sjajan način za promociju, ali i utvrđivanje istinskih potreba koje bi, s vremenom, trebale biti implementirane u novu razvojnu strategiju. Kovač je naglasio da se očekuju intenzivne objave natječaja za bespovratna sredstva EU, radi se o europskom socijalnom fondu ali i onom važnijem fondu za ruralni razvoj, za koji će dionici s ruralnih područja imati najviše prilike za prijavljivati se. Posebno je iznenađen pozitivnim prirastom stanovništva općine, to je rijetkost u Slavoniji gdje demografska slika bilježi kontinuirane negativne trendove naglasio je Tihomir Kovač, gospodarska zona ima velike potencijale za razvoj obzirom na geografski položaj i infrastrukturu, a koja zbog drugih okolnosti nije se uspjela razviti dodao je.

Stručni suradnici LAG-a nastavljaju s procjenom potreba po susjednim općinama i nizom aktivnosti koje su manje-više u skladu s objavom natječaja iz EU fondova, ponajviše iz programa ruralnog razvoja.

Autor Andrea Pletikosa

FO Milorad Oršulić MicanRelated Post

FORUM ŽENA SDP-a OKUČANI

Autor - 28/03/2012 0
OKUČANI, 28. ožujak 2012. – Forum žena SDP-a općine Okučani i Osnovna škola Okučani, proteklog vikenda su obilježili Dan narcisa…

PROGRAM UPRIZORENJA

Autor - 15/03/2012 0
OKUČANI, 15. ožujak 2012. – Članovi Župno-pastoralnog vijeća župe sv. Vida mučenika iz Okučana i dramske sekcije KUD-a “Tkanica”, sa…