TREĆA VEČER NGLJETA: Tamburaši i Maja Šuput napunili središnji gradski trg

3222 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 17. kolovoza 2018. – Najpopularnija i najposjećenija večer na do sada 23 održana Novogradiška glazbena ljeta i 24. puta sinoć je tisućama posjetitelja napunila središnji gradski trg i Ulicu slavonskih graničara. Nema za sada pouzdanih procjena koliko se tisuća ljudi sinoć i prošle noći okupilo. Meki kažu, kao nikada do sada.
Osim glazbenih događanja na pozornici bilo je sinoć i drugih događanja koja su privukla velik broj posjetitelja. Otvoren je novi prostor Turističke zajednice kao i Festival kraft piva 5. Bošnjak krafting 2019. Bilo je dobre zabave ne samo za odrasle već i za djecu, prodavalo se na štandovima Općih poljoprivrednih gospodarstava i malih poduzetnika, a da trljaju ruke imaju razloga i ugostitelji. Dobrih vibracija, jednako onih glazbenih, zabavnih i gastronomskih nije prošle noći nedostajalo. Trljati ruke mogu stoga i organizatori Grad Nova Gradiška i gradska Turistička zajednica.
I ove godine tamburaška večer je bila prigoda da se 24. Novogradiško glazbeno ljeto i službeno otvori. U nazočnosti predsjednice Gradskog vijeća Ljepše Rakas Vujčić i zamjenika gradonačelnika Ivane Trupina i Borislava Vidošića prigodno su ga otvorili gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević.
Do kasno se noćas plesalo, pjevalo i zabavljalo. Nastupili su tamburaški sastavi RUBATO , BERDE BAND i BOSUTSKI BEĆARI. Vrhuna večeri bio je nastup MAJE ŠUPUT.
Danas na pozornicu Novogradiškog glazbenog ljeta prva izlaze djeca koja će nastupiti na tradicionalnom festivalu Djeca pjevaju hitove, a potom zagrebački band LJUBAVNICI i na kraju jedna od najvećih glazbenih ikona ovih prostora ŽELJKO JOKSIMOVIĆ.

Related Post