TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ: BLAGDANSKA POSJETA TVRĐAVI BROD

666 0

Cilj je građane upoznati s našom kulturnom i povijesnom baštinom, a potom ju propagirati kao turističku ponudu

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je 2. travnja, povodom uskrsnih blagdana, uz pratnju stručnog vodiča gospođe Vere Pudić, organizirala obilazak Tvrđave Brod. Ideja je bila da posjetitelji iz grada i okolice bolje upoznaju našu kulturnu i povijesnu baštinu.

-Ugodno nas je iznenadio veliki broj posjetitelja koji su imali priliku razgledati i saznati niz informacija o mjestu koje je u povijesti kontroliralo granični prijelaz i povezivalo glavne trgovačke putove,  kao i o povijesti gradnje i velikoj ulozi ovog  fortifikacijskog objekta koje podsjeća i svjedoči na prohujalo vrijeme koje se odvijalo u na našim prostorima.
Planiramo kontinuirano u narednom periodu nastaviti sa ovakvim i bogatijim sadržajima te nastojati što više posjetitelja informirati o kulturnom i turističkom potencijalu grada Slavonskog Broda i naše županije – navodi ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko – posavske županije i dodaje da smo svi mi ambasadori naše turističke ponude, a da Slavonija ima potencijala kao destinacija  na turističkom tržištu imajući u vidu sve posebnosti s kojima raspolaže.

Related Post