TZGNG

588 0

NOVA GRADIŠKA 28. ožujka 2013. – U prostorijama gradske vijećnice grada Nova Gradiška jučer je održana sjednica Turističkog vijeća i skupština Turističke zajednice grada Nova Gradiška. O radu i financijskim pokazateljima za proteklu

godinu izvijestila je direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević. Nakon što je prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora, direktorica je izvijestila o financijskom poslovanju tvrtke. – Izvorni prihod Turističke zajednice u protekloj je godini iznosio 219.166,85 kuna. Razliku sredstava najviše ostvarujemo iz proračuna grada Nova Gradiška gdje je grad ukupno doznačio 612.513,66 kuna, a te su se donacije odnosile na rad udruga i realizaciju njihovih programa definiranih Odlukom Gradskog vijeća. U ove je namjene utrošeno ukupno 226.313,66 kn; za redovitu djelatnost Turističke zajednice i realizaciju projekata isplaćeno je 386.200,00 kuna. Od toga iznosa dio je utrošen za realizaciju projekta Suvenirnice i isplatu plaća. Iz proračuna Brodsko posavske županije ostvarili smo potporu od 7.000,00 kuna, od Turističke zajednice BPŽ ostvarili smo potporu od 21.000,00 kn koju smo iskoristili za postavljanje smeđe turističke signalizacije i rad Suvenirnice te manifestaciju NG ljeto. Od glavnog ureda Hrvatske Turističke zajednice na temelju kandidiranih projekata tijekom 2012. ostvarili smo sredstva u iznosu od 20.000,00 kn za turističku signalizaciju, od Turističke zajednice grada Zagreba također na temelju projekata ostvarena je potpora od 17.000,00 kn za manifestaciju „In memoriam Toše Proeski“ i promociju turističke ponude grada. Od Ministarstva turizma ostvarili smo potporu u iznosu 70.790,00 kn; od tih sredstava na temelju prijave na natječaj „Zelena brazda za turistički nerazvijene krajeve“ 30 tisuća smo ostvarili za nabavku sajamskih kućica u središnjoj gradskoj ulici i 40.790,00 kn za izradu Studije najbolje uporabe za projekt Vodeni park.

Tu je i potpora Ministarstva poljoprivrede za manifestaciju „Advent u našem gradu“. Prihodi su se smanjili u odnosu na proteklu godinu (turističke članarine, boravišne pristojbe), no znatno su povećani prihodi od potpore za realizaciju projekata – istaknula je, između ostalog, direktorica Matijević.

Prihvaćeno je izvješće o radu direktorice Turističke zajednice, a kako je najavljeno, nakon uskrsnih blagdana, Turističko informativni centar bi s radom trebao početi u zajedničkom prostoru sa Suvenirnicom u Ulici slavonskih graničara.

Turistička zajednica grada Nova Gradiška i u ovoj će godini nastojati realizirati zacrtane ciljeve – prije svega promidžbu turističkih potencijala našeg grada i kraja kroz poticanje, suradnju, organizaciju i pomoć u pripremi i realizaciji gospodarskih, kulturnih, glazbenih, sportskih, glazbenih i drugih priredbi i događanja, sudjelovanje na sajmovima i promicanju prirodnih i kulturnih ljepota te znamenitosti novogradiškog kraja. Namjera je i dalje predstavljati sve naše turističke potencijale i bogatu gastro ponudu našeg kraja kako bi Nova Gradiška i okolica postali prepoznatljivo turističko središte i kraj u koji se rado dolazi.

foto: d. ivanković/novagra.hr

Related Post