U Godinjaku pijani mopedist sletio s ceste i ozlijedio

394 0

NOVA GRADIŠKA, 6. travanj 2012. – Danas oko 40 minuta

iza ponoći u mjestu Godinjak 35-godišnjak je s 2,18 promila alkohola upravljao prije stjecanja prava na upravljanje s mopedom marke „Tomos“, kojem je istekla prometna dozvola (22. travnja 2000. godine) i tom prilikom skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen. Muškarac je s područja Staro Petrovo Selo i prilikom upravljanja mopedom nije koristio ni zaštitnu kacigu, a kretao se kolnikom ceste od juga prema sjeveru istočnim prometnim trakom. Prilikom upravljanja mopedom nije se kretao kako Zakon o sigurnosti prometa na cestama za mopede, motocikle i bicikle propisuje (što bliže desnom rubu kolnika da ne ugrožava druge sudionike i ne izlaže sebe opasnosti) uslijed čega je s mopedom sletio u istočni kanal nakon čega je pao s mopeda na travnatu površinu i tom prilikom zadobio tjelesne ozlijede. Liječnička pomoć pružena mu je u bolnici u Novoj Gradiški gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Protiv njega slijede prekršajni nalozi za prekršaj kojim je skrivio prometnu nesreću (ne držanje desnog ruba kolnika), nenošenje zaštitne kacige, upravljanje mopedom kojem je istekla prometna dozvola i optužni prijedlog za prekršaje upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola.

 

Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je devet kaznena djela od kojih su osam kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo sedam i to tri krađe i četiri kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se šest prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena, a jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozlijede.

 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je četiri prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske zabilježena su dva požara bez materijalne štete (suha trava i nisko raslinje).

 

Ukradene šine vukli traktorom od Bebrine do Beravaca

 

Policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 20 i 17 godina s područja općine Bebrina zbog sumnje u kazneno djelo „Krađe“. Njih dvojica su 4. travnja u periodu od 17 do 24 sata sa područja ribnjaka demontirali tri metalne šine s pruge vlasništvo 55-godišnjaka također s područja općine Bebrina. Nakon toga šine su sajlom zavezali za traktor i kroz polje dovukli do mjesta Banovci gdje su ih zatekli policijski službenici (materijalna šteta je bez stručne procjene oko 1200 kuna). Policija je od njih uz potvrdu oduzela metalne šine i vratila vlasniku, a protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Krađe“.

 

Maloljetnik ukrao plastične boce i limenke

 

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u kazneno djelo „Teške Krađe“. On je tijekom noći, sa 31. ožujka na 1. travnja ove godine podesnim alatom presjekao lanac na ulaznim vratima metalnog kontejnera, koji se nalazi pored jednog trgovačkog centra u Slavonskom Brodu i iz njega otuđio dvije „PVC“ vreće u kojima se nalazilo 300 komada plastičnih boca i 300 komada limenki. Protiv njega slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za kazneno djelo „Teška Krađa“ (zbog načina izvršenja – nasilnim putem – presijecanje lanca na ulaznim vratima).

Related Post