U izgradnju sportsko-rekreacijskog i društvenog centra u Okučanima utrošit će se 6 milijuna kuna

2446 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 21. srpnja 2020. – Sportsko-rekreacijski centar u Okučanima jedan je od većih, a veoma značajnih projekta koji realizira Općina Okučani. Ukupno će se uložiti oko 6 milijuna kuna u atraktivan sportski i društveni centar koji će, kako kaže općinski načelnik Aca Vidaković, biti i mjesto gdje će se obilježavati obljetnice VRP „Bljesak“. Radi se o prostoru NK „Psunj“.
Prošle godine završena je prva faza. Sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Okučani uređene su nove svlačionice za NK „Psunj“, Plavi salon i prostor za Nanbudo klub „Slavonija“, te prostori za druge namjene u ukupnoj vrijednosti od 1.078.000 kuna.
Projekt druge faze koji se financira kroz EU program ruralnog razvoja vrijedan je 4.921.475,33 kuna od kojih su 85 posto sredstva EU, a 15 posto sredstva RH.
Izgradit će se tribina s nadstrešnicom, parkiralište, nogometno igralište i malonogometno igralište i rasvjetom.
Sportsko-rekreacijski društveni centar ocijenjen je veoma važnim za Okučane, ali i za sva okolna mjesta jer će imati široku namjenu za općinu Okučane i okolne općine. Uz sportske aktivnosti, bit će to prostor za održavanje raznih manifestacija i aktivnosti udruga,
Za lokalnu zajednicu ovim se projektom želi podići razina infrastrukturne opremljenosti i ujednačen regionalni razvoj, unaprijediti kvaliteta sportske infrastrukture koja je usmjerena javnoj upotrebi i korištenju te dostupna različitim pojedincima, društvenim i interesnim skupinama Općine Okučani i šire okolice, unaprijediti kvaliteta života lokalnog stanovništva i specifičnih društvenih skupina kroz stvaranje nove dodane vrijednosti u lokalnoj zajednici i zaustaviti iseljavanje mladog stanovništva, te postići oživljavanje mjesta.

Related Post