ZA NEKE SU UZALUDNI APELI STOŽERA CZ: Prekršitelji mjera za sada se samo usmeno opominju

638 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 21. srpnja 2020. – Stožer CZ Brodsko-posavske županije danima apelira i poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Za neke, pojedince i skupine, uzaludni su apeli jer se ne pridržavaju dosad donesenih mjera i uputa, koje su od ključne važnosti, kako se naglašava, jer se odgovornim ponašanjem smanjuje širenje zaraze koronavirusom.
Da svi nisu svjesni odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana vidljivo je i u jučerašnjem priopćenju Stožer CZ brodsko-posavske županije, a odnosi se na okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika pa je izrečeno šest usmenih opomena.
Tijekom vikenda (17. – 19.07.) prijavljeno je i održano ukupno 15 takvih okupljanja (9 svadbenih svečanosti, 4 sportska događanja te po 1 vjersko i kulturno okupljanje). U nadzorima navedenih okupljanja od za to ovlaštenih timova utvrđeno je da je 11 okupljanja organizirano i održano bez nepravilnosti odnosno u skladu s Uputama i preporukama HZJZ-a.
U 4 okupljanja utvrđene su nepravilnosti za koje je izrečeno 6 usmenih upozorenja radi otklanjanja istih, a najčešća nepravilnost je nemjerenje temperature sudionika na ulasku (4).
Iako se dosta događanja otkazuje još uvijek ih ima, pogotovo onih na kojima je nekoliko desetaka sudionika pa je sigurno i više onih koja nisu u skladu s preporukama HZJZ-a koji najavljuje nove strože mjere. Za sada se prekršitelji mjera samo usmeno opominju.

Related Post