U općini Rešetari se izvode ili su pri kraju radovi vrijedni 30 milijun kuna

1456 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 20. veljače 2020. -Iako je kalendarski zima, povojni vremenski uvjeti pogoduju građevinarima koji rade u Rešetartima na nekoliko objekata veoma značajnih za stanovništvo općine.
Grade se objekti koji će vidno unaprijediti zadovoljavanje društvenih potreba, ponajprije roditelja djece predškolske dobi i vatrogasaca, stvoriti primjerene prostorne uvjete za okupljanje zadovoljavanje raznih društvenih potreba udruga i društava, te rad općinske uprave.
U punom je jeku izgradnja dječjeg vrtića, zahuktali su se radovi na dogradnji i uređenju vatrogasnog doma sa vatrogasnom spremnicom, očekuje se završetak dogradnje i uređenje interijera općinske upravne zgrade, tu su i radovi na adaptaciji potkrovlja doma u Adžamovcima, a uskoro će krenuti i radovi na domu u Drežniku.
Privedeni su kraju i radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta, Objekta veoma značajnog, ne samo za općinu Rešetari, već u druge jedinice lokalne samouprave.
Sve skupa, realiziraju se ili privode kraju projekti ukupno vrijedni više od tridesetak milijuna kuna.
Više nego zadovoljan je općinski načelnik Zlatko Aga, a zadovoljni mogu biti i svi oni koji su doprinijeli da se projekti osmisle, osigura novac i dovedu u fazu realizacije što nije nimalo jednostavan, lak i brz posao. Zato, kako kaže, već nekoliko godina za redom općina Rešetari slovi za veliko gradilište. Naglašava da se mogu pohvaliti da se većina projekta financirana europskim sredstvima i da je Općina Rešetari jedna od najuspješnijih općina u povlačenju EU novca.
-Tu smo da izlazimo u susret potrebama mještana, da osluškujemo njihove probleme, razgovaramo i pokažemo razumijevanje, te da se dobro organiziramo. Zato moramo biti najuspješniji u povlačenju novca kroz fondove EU – kaže Zlatko Aga.

Related Post