U PODUZETNIŠTVO KRENUO UZGOJEM INDIJSKE KONOPLJE

387 0

19. prosinac 2012. – DRAGALIĆ – Policijski službenici su jučer

dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom sa područja općine Dragalić zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba opojnih droga. Pritom su kod njega pronašli 0,4 grama marihuane, a pretragom njegovog doma sukladno sudskom nalogu, našli su priručni laboratorij za proizvodnju konoplje u kojem je bilo nekoliko lončanica sa posađenim biljkama indijske konoplje, visine od dva do devet centimetara. Također je pronađeno više desetaka komada lijekova sa popisa opojnih droga za koje ne posjeduje liječničku dokumentaciju, te 28 komada sjemenki cannabisa. Policija protiv 25-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

NAORUŽAN OBITELJSKI NASILNIK


DONJI ANDRIJEVCI – Noćas, oko 2,30 sati, policijski službenici su prilikom postupanja povodom nasilničkog ponašanja u obitelji na području općine Donji Andrijevci, od 45-godišnjaka oduzeli pušku, više desetaka streljiva i ručnu bombu M-75, koje je neovlašteno posjedovao. Policija protiv 45-godišnjaka dostavlja kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te također podnosi optužni prijedlog zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i protiv 19-godišnjaka.

 

OPET AUTOMOBILOM NA PJEŠAKINJU


STARO PETROVO SELO – Jučer, oko 19.35 sati, u Starom Petrovom Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policijski službenici su utvrdili, da je došlo do naleta osobnog automobila na pješakinju. Naime, 26-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, te je zbog neprilagođene brzine, udarila pješakinju, koja je hodala ispred nje, ne držeći se desnog ruba kolnika, također ne koristeći pješačku stazu i bez ikakvog osvjetljenja, odnosno na sebi nije imala nikakav materijal sa reflektirajućom tvari. Osobni automobil je u daljnjem kretanju potom, udario u stup javne rasvjete. U ovoj prometnoj nesreći, pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć joj je ukazana u bolnici u Novoj Gradiški. Policija protiv 26-godišnje vozačice dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, a protiv 75-godišnje pješakinje obavezni prekršajni nalog Prekršajnom sudu.

Related Post