U POVODU DANA OPĆINE VRBJE

1174 0

VRBJE – Svečana sjednica Općinskog vijeća upriličena u povodu Dana općine bila je prigoda da načelnik Igor Jurišić uruči prijenosno računalo mladom inovatoru Luki Ruškanu s kojim ga je za inovaciju plamenika na pelete darivala

Općina Vrbje.

 

Luka je osvojio prvo mjesto na Sajmu inovatora INOVA 2015. koji je organizirala Udruga inovatora u Zagrebu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Njegova je inovacija odmah privukla pozornost investitora.

Njegov plamenik na pelete koje se prave od prešane piljevine i granulata namijenjen je za centralna grijanja. Razlikuje se od na tržištu poznatih proizvoda po tome što ima velike uštede na instalaciji i u godišnjoj potrošnji. Ušteda je u instalaciji je do 20.000 do 25.000 kuna ovisno odabiru, a godišnja ušteda na potrošnji peleta je 50 posto.

Luka za svoju inovaciju ima ozbiljne ponude. Kako je kazao, zahvaljujući se Općini Vrbje na daru i čestitkama, patentiranje njegove inovacije je završeno i sada razmišlja da li patent prodati nekoj od tvrtki ili pokrenuti vlastitu proizvodnju.

Nakon završene elektrotehničke škole upisao je studij elektrotehnike u Osijeku. Ovaj će ambiciozan mladić do odlaska na fakultet osnovati tvrtku koja će se baviti internetskom prodajom i razmišljati kako najbolje da unovči svoju inovaciju.

Related Post