U POVODU DANA SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA

694 0

NOVA GRADIŠKA, 14. studeni 2015. – U spomen na hrabre branitelje i njihov doprinos u stvaranju neovisne i samostalne hrvatske Države, a u prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara,

gradonačelnik Željko Bigović poziva građane da sudjeluju na svetoj misi u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a potom kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana paljenjem lampiona i molitvom odaju poštovanje i počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Sveta misa u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije biti će u utorak 17. studenog u 18 sati.

-Ponesite sa sobom lampion i njegovim paljenjem zahvalite se onima koji su svoj život izgubili kako bi mi danas živjeli u slobodnoj Domovini Hrvatskoj- poručuje građanima gradonačelnik Željko Bigović.

 

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. godine Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, da bi se dostojanstveno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara.

Related Post

JESENSKO ŠMINKANJE GRADA

Autor - 06/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. listopad 2012. – U akciji jesenskog uređenja gradskih zelenih površina i cvjetnih gredica djelatnici Slavče danas su…