STUDENTI OSJEČKOG MEDICINSKOG FAKULTETA NA PRAKSI U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

1167 0

NOVA GRADIŠKA, 14. studeni 2015. – Sedmero studenata Medicinskog fakulteta iz Osijeka već se tjedan dana nalaze u Novoj Gradiški gdje i novogradiškoj bolnici u kojoj odrađuju dio redovne prakse.

Uglavnom na Kirurškom odjelu zajedno sa svojim mentorima stječu prijeko potrebna praktična znanja.

Odmah po dolasku u svom uredu ih je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu sanacijska upraviteljica dr. Ljepša Rakas Vujčić, a osim obilaska novogradiškog odjela Preddiplomskog studija sestrinstva, dislocirane ispostave Medicinskog fakulteta iz Osijeka, u svom uredu primio ih je u četvrtak i novogradiški gradonačelnik Željko Bigović.

U njihovoj pratnji bili su primarijus dr. Zoran Jukić te dr. Josip Kolođi. Zajedno sa studentima zahvalili su gradonačelniku i novogradiškoj gradskoj upravi što su im osigurali smještaj u „Slavonskom biseru“ te i na druge načine ukazali maksimalno gostoprimstvo.

Zanimljivo je bilo čuti dojmove studenata koji ponajprije ističu jako ugodnu radnu klimu i po njima sjajne međuljudske odnose u novogradiškoj bolnici naglašavajući da im liječnici i medicinsko osoblje nesebično pomažu kako bi i sami puno toga praktično odradili.

Dr. Jukić je posebno naglasio niz aktivnosti novogradiške gradske uprave koje su rezultirale i otvaranjem spomenute ispostave Medicinskog fakulteta iz Osijeka no kako je rekao, zajedno će se nastaviti borba za to da se novogradiškoj bolnici vrati status i pravni identitet. (Antun Brađašević Radio Prkos)

 

Related Post

GOSPODARENJE OTPADOM

Autor - 09/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. rujan 2014. – Iako još uvijek iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode nema službene informacije na Šaguljama…