UDRUGA DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA ŠPANSKO POSJETILA NOVU GRADIŠKU I OPĆINU DRAGALIĆ

782 0

NOVA GRADIŠKA / DRAGALIĆ, 14. studeni 2015. – Članovi Udruge dragovoljaca domovinskog rata naselja Špansko, na čelu s predsjednikom Božidarom Kovačićem i učenici, predstavnici triju osnovnih škola ovog zagrebačkog naselja,

14. su studenoga posjetili Novu Gradišku i općinu Dragalić te obišli dio područje nekadašnjega novogradiškog bojišta. U našemu su gradu posjetili Spomen sobu 121. brigade HV, potom odali dužno poštovanje poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja poginulim, umrlim i smrtno stradalim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 

U ime domaćina, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Dragalić, predsjednik Zlatko Bunjevac se obratio okupljenima ističući kako se žrtva poginulih za Domovinu vječno treba poštovati jer da nije bilo upravo takvih ljudi, koji su srcem i dušom stali u obranu Hrvatske, niti nas danas ne bi ovdje bilo.

U ime općine Dragalić načelnik Zvonimir Karlik zahvalio je Udruzi dragovoljaca iz Španskog na svemu što su učinili za slobodu domovine te za nastavak suradnje s ljudima ovoga kraja u kojemu su branili Hrvatsku, obnovili crkvu na Goricama, sudjelovali u obnovi crkve u Dragaliću.

 

Ratnih dana, teških, ali i ponosnih, prisjetio se i pukovnik Ivica Babić, zapovjednik 99. Brigade HV, te Božidar Kovačić, predsjednik Udruge dragovoljaca Špansko.

 

– Želja nam je bila da u sklopu programa rada naše udruge djeci i mladima pokažemo mjesta u kojima su za slobodnu i neovisnu domovinu poginuli njihovi najmiliji. Na ovaj način najbolje će istina o domovinskom ratu, hrabrosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja biti prenesena onima koji su budućnost ove zemlje. Ovaj kraj, i Nova Gradiška i područje općine Dragalić, zauvijek ostaje naš drugi dom- istaknuo je, među ostalim Božidar Kovačić.

 

Uslijedila je i posjeta Goricama, kao i naselju Dragalić gdje su također položili cvijeće, upalili svijeće i odali poštovanje poginulim hrvatskim braniteljima, svojim suborcima i prijateljima.

Related Post