U PP Nova Gradiška održan je okrugli stol povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

262 0

Autor PU BP, Foto ilustracija

NOVA GRADIŠKA, 25. rujna 2020. – Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su, 24. rujna 2020. godine, održali okrugli stol u prostorijama policijske postaje Nova Gradiška. Navedenom su, uz policijske službenike, bili nazočni pedagozi svih osnovnih i srednjih škola s područja grada Nove Gradiške, djelatnici Centra za socijalnu skrb i Doma zdravlja Nova Gradiška.

Cilj navedenog događaja je umrežavanje svih nadležnih državnih tijela, a kako bi koordinirano iznašli zajednički odgovor u sprječavanju svih oblika nasilja nad ženama. Tom prilikom prisutnima prezentiran je videospot „Lily“ koje je izradilo Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i drugih partnera koji su se aktivno uključili u projekt „Lily“.

Prisutni su informirani o znakovima i posljedicama nasilja u obitelji, obvezama i procedurama postupanja policije, zaštitnim mjerama i drugim savjetima žrtvama te je i ovaj put naglasak stavljen na netoleriranje nasilja te da se o njemu treba raspravljati.

Tema okruglog stola bila je i nasilje koje se vrši putem Interneta, te su o opasnostima i mjerama prevencije nazočne educirali policijski službenici Službe kriminalističke policije.

Related Post

NA MJESTU NESREĆE

Autor - 03/10/2013 0
Danas, oko 11 sati, u Slavonskom Brodu, na gradskom Korzu, održana je pokazna vježba u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu…