U PVC kanti koju je pronašao u kontejneru kući odnio tri ručne bombe i 400 g eksploziva

555 0

Policija upozorava: Oružje i eksplozivna sredstva ne ostavljajti u šumi, na poljoprivrednim zemljištima, u kanalima, kontejnerima, a posebice ne u blizini dječjih igrališta, autobusnih stajališta i sličnim mjestima

Foto Policija brodsko posavska 

SLAVONSKI BROD, 28.  ožujka 2022. – Jučer (27. ožujka) oko 15 sati, 62-godišnjak je u kontejneru za otpad pronašao PVC kantu koju je donio na kućnu adresu, nakon čega ju je otvorio i uočio da se u istoj nalaze tri ručne bombe i 400 g TNT eksploziva. 62-godišnjak je o događaju odmah obavijestio policiju, nakon čega su policijski službenici stručno osposobljeni za poslove protueksplozijske zaštite, na siguran način su preuzeli ubojita sredstva.

U subotu, na području općine Velika Kopanica, odgovorni građanin se odlučio na dragovoljnu predaju oružja i streljiva te je predao policiji 53 komada streljiva kalibra 7.9 mm i pušku marke Crvena zastava. 

Posebno skrećemo pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da ukoliko žele predati oružje o tome obavijeste policiju. Po dojavi će postupati policijski službenici posebno specijalizirani za ovu vrstu poslova u civilu, s civilnim vozilom te diskretno i sigurno preuzeti oružje ili eksplozivna sredstva.

Nikada nemojte takve predmete ostavljati bez nadzora ili ih ostavljati u šumi, na poljoprivrednim zemljištima, u kanalima, kontejnerima, a posebice ne u blizini dječjih igrališta ili autobusnih stajališta i sličnim mjestima. 

Napominjemo da dragovoljna predaja oružja mora biti samoinicijativna, odnosno ukoliko iz nekog razloga policija pronađe ili prilikom vršenja pretrage doma ili drugih prostorija nađe nelegalno vatreno oružje, streljivo ili minsko eksplozivna sredstva, osobe kod kojih su ta sredstva pronađena, a s obzirom da se ne radi o dragovoljnoj predaji, biti će prijavljene zbog prekršajne ili kaznene odgovornosti.

Policija poziva građane da podrže Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u neograničenom vremenu bez sankcija. Odluka o dragovoljnoj predaji, te poziv na broj telefona 192 je prvi korak prema sretnijoj i sigurnijoj budućnosti bez oružja.

Više detalja o akciji građani mogu dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post