U šetnji pronašao odbačeni mali arsenal oružja

375 0

SLAVONSKI BROD – Iako Policija  stalno podsjeća građane da u  akciji „Manje oružja – manje tragedija“ mogu predati policiji oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija, pojedinci ih  se rješavaju odbacivanjem  u kanale, šume i slično, rješavaju se  opasnosti  u svojim  domovima, ali neodgovorno u opasnost dovede  građane.

Tako je u šumi, u blizini Korduševaca, u nedjelju (27.listopada), oko 14 sati, 34-godišnjak je prilikom šetnje pronašao odbačeni mali arsenal oružja i odmah pozvao policiju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je pritom na siguran način preuzeo: 8 komada detonatorskih kapsla, 2 ručne kumulativne bombe BRK M79, 1 trenutnu minu M60, 3 kumulativne tromblonske mine M60, 3 ručne bombe M75, 2 ručne bombe M52, te 10 metara detonirajućeg štapina.

Policija podsjeća građane da u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“ mogu i dalje u neograničenom vremenu dragovoljno predati policiji oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija.

Policija upozorava građane da ne ostavljaju niti odbacuju ubojita sredstva po šumama ili drugim javnim i privatnim površinama, zbog opasnosti od stradavanja osoba, već pozovu policiju na broj telefona 192. Nakon poziva stručno osposobljeni policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzeti ubojita sredstva. (foto: ilustracija)

 

Related Post

Autor - 06/11/2018 0
Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci u „MJESECU HRVATSKE KNJIGE“, a povodom Dana hrvatskih knjižnica organizira za sve…

NOVO LICE CVJETNOG TRGA

Autor - 20/07/2017 0
NOVA GRADIŠKA, 20. srpnja 2017. – Nakon što je Grad od Srpske pravoslavne crkve otkupio parcelu na Cvjetnom trgu i…

KUĆA SE OBRUŠILA NA KAMION

Autor - 04/11/2010 0
NOVA GRADIŠKA, 4. studeni 2010. – Danas oko 17 sati u Zagrebačkoj ulici na nogostup i cestu srušila se ruševna kuća. Dio…