U SUSRET PAPI – Tomislav Ivanišević iz Godinjaka, Milorad Oršulić – Mican iz Okučana i Marijan Peternel iz Pakraca pješače u susret Papi

913 0

Milorad Oršulić-Mican

NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2011. – U povodu apostolskog pohoda sv. oca Pape BENEDIKTA XVI. Hrvatskoj na Nacionalni dan hrvatske katoličke obitelji, svoj doprinos tom velikom događaju za Hrvatsku i sve Hrvate, dat će hodočasnici – pješaci iz Godinjaka, Okučana i Pakraca. U srijedu, 1.

lipnja, iz rodnog mjesta sestre Jule Ivanišević – drinske mučenice, koja će sa još 4 sestre – Kćeri Božje ljubavi 24. rujna ove godine u Sarajevu biti proglašena blaženom, krenut će TOMISLAV IVANIŠEVIĆ – vjeroučitelj i predsjednik Udruge “Sestra Jula Ivanišević” koji godinama vodi procesije iz župe Staro Petrovo Selo Gospi od Suza u Pleternicu i sudjeluje na Biskupijskim križni putovima mladih.

Njemu će se u Okučanima pridružiti MILORAD ORŠULIĆ – MICAN hodočasnik koji iza sebe ima pješačka hodočašća: nekoliko puta u Pleternicu, Gospi Kloštarskoj u Slav. Kobaš, zatim u Požegu, Staru Gradišku, Mariju Bistricu, Međugorje te prošle godine na Udbinu gdje je nazočio blagoslovu Crkve Hrvatskih mučenika.

 

Milorad Oršulić – Mican na jednom od svojih pješačkih hodočašća

 

U Banovoj Jarugi će se susresti s MARIJANOM PETERNELOM hodočanikom iz Pakraca, koji je između ostalog hodočastio na Trsat, u Dubrovnik, Bleiburg nekoliko puta u Vukovar i na druga za Hrvate sveta mjesta.

Na ovom putu od oko 150 km će se moliti 14 postaja Križnog puta, prva u Godinjaku a četrnaesta u Zagrebu i tako tijekom cijeloga puta biti ZAJEDNO U KRISTU, što i jest geslo papinog pohoda našoj domovini.

Hodočasnici – pješaci će u predvečernjim satima u subotu stići na odredište – U SUSRET PAPI, gdje će im se pridružiti mladi iz Okučana, kako bi od 19,30 sati zajedno sudjelovali u bdijenje na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, a u nedjelju nazočili misnom slavlju na zagrebačkom Hipodromu u povodu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji gdje će na kraju mise Papa predvoditi molitvu Kraljice neba.

Marijan Peternel je prepoznatljiv sa svojim križem

 Tomislav Ivanišević – vjeroučitelj će krenuti iz rodnog mjesta s. Jule Ivanišević – Drinske mučenice – Godinjaka

 Ulaznica za molitveno bdjenje s mladima na trgu Josipa bana Jelačića

Ulaznica za sv. Misu koju će služiti papa Benedikt XVI. na hipodromu 

Related Post

U POŽEŠKOJ KATEDRALI

Autor - 15/12/2012 0
Na spomendan bl. Jule Ivanišević i susestara, 15. prosinca biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima iz župe sv. Terezije…