U TUČNJAVI U GAJEVOJ UPOTRIJEBLJENI NOŽEVI

411 0

NOVA GRADIŠKA, 25. ožujak 2013. – U nedjelju, oko 0,30

sati u Novoj Gradiški, ispred ugostiteljskog objekta u Gajevoj ulici, u tučnjavi je sudjelovalo više osoba. Nekoliko osoba je remetilo javni red i mir u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, te potom na ulici. U ovom sukobu i naguravanju četiri osobe su lakše ozlijeđene, od toga dvije osobe nožem (27-godišnjak i 37-godišnjak). Policijski službenici su dvije osobe (43-godišnjaka, od kojeg su oduzeli nož i 44-godišnjaka) zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju ostalih sudionika ovog događaja, nakon čega će podnijeti odgovarajuće prijave nadležnom tijelu

 

UHVAĆEN S SJEMENKAMA I LIŠĆEM CANNABISA – U petak, oko 18.45 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, od 17-godišnjaka su oduzeli 5,3 grama sjemenki i lišća cannabisa, te protiv njega dostavljaju optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.


POLICIJSKI VIKEND – Prošli vikend, na području policijske uprave, zabilježena su 24 kaznena djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela. U prometu se dogodilo pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirana su tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri (3) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

S ZABRANJENIM LIJEKOVIMA PREKO GRANICE – U poslijepodnevnim satima, u nedjelju, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su u suradnji sa carinom, kontrolirali dva autobusa (BiH registracijskih oznaka), kojom prilikom su kod tri putnika; 52-godišnjaka i dvije žene u dobi od 54, 59 godina (državljani Bosne i Hercegovine), pronašli oko 150 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju. Policija protiv sve troje podnosi optužne prijedloge Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

PIJAN ZA VOLANOM PUNTA – Noćas, oko 1,25 sati, u Slavonskom Brodu, policijski službenici su u Svačićevoj, zaustavili osobni automobil Fiat Punto, kojim je upravljao 47-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Alkotestom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,23 promila. Policija protiv 47-godišnjaka podnosi obavezni prekršajni nalog i optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

PRONALAZAK ORUŽJA – U subotu, oko 10.50, u Slavonskom Brodu, Ulica T. Bakača, 31-godišnji građanin je izvijestio policiju da je prilikom čišćenja u ruševnoj dvorišnoj zgradi pronašao pet bombi. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o tri ručne bombe M-75, jednoj ručnoj bombi M-91, te M-50P3, koje su preuzeli na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

 

NAPOMENA: I dalje je aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“, a građani sukladno odredbama Zakona o oružju imaju mogućnost dragovoljne predaje oružja u neograničenom vremenu. Dovoljna je odluka građana o dragovoljnoj predali oružja i poziv policiji na broj telefona 192, nakon čega policijski službenici dolaze na dogovorenu lokaciju i preuzimaju oružje.

Related Post