U ŠUMETLICI TEŠKO OZLIJEĐEN PIJANI BICIKLIST

437 0

4. srpanj 2013. – Noćas, oko 0,35 sati, u Šumetlici, na izletištu

Strmac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen biciklista. Do prometne nesreće je došlo, jer je 18-godišnjak upravljao tehnički neispravnim biciklom (bez svijetla), bez reflektirajućeg prsluka, prevozeći 18-godišnjeg vlasnika bicikla na upravljaču, na način koji umanjuje stabilnost bicikla, te je izgubio nadzor nad upravljačem, sletjevši u betonski odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 18-godišnji vozač bicikla i zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Alkotestom je u organizmu obojice mladića očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,31 i 1,97 promila. Policija 18-godišnjeg vozača bicikla prekršajno prijavljuje.

 

UHVAĆENI KRADLJIVCI SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA – Jučer su razriješena dva kaznena djela teške krađe, koja su počinjena tijekom svibnja na području Policijske postaje Nova Gradiška. Naime, policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske su proveli kriminalističko istraživanje protiv trojice muškaraca u dobi od 28, 39 i 53 godine, koje su kazneno prijavili. Trojica muškaraca su osumnjičena da su 7./8. svibnja, i 16./17. svibnja, provalili u dvije poljoprivredne trgovine na novogradiškom području, otuđivši veću količinu sredstava za zaštitu bilja, nekoliko stotina kuna i bušilicu, te tako oštetili vlasnike za više desetaka tisuća kuna. Otuđena bušilica je pronađena i vraćena vlasniku.

 

TKO ĆE BRŽE: TALIJAN 256, A ŠVICARAC 254 KM/h – Na autocesti Bregana Lipovac, na južnoj kolničkoj traci, sinoć i tijekom noći, policijski službenici su utvrdili dva prekršaja prekoračenja brzine, te obojicu vozača novčano kaznili. U prvom slučaju, sinoć oko 20.50 sati, kod Sapca, utvrdili su da 58-godišnji, državljanin Italije, upravlja osobnim automobilom BMW brzinom od 256 kilometara na sat, a u drugom slučaju, riječ je bila o 21-godišnjem državljaninu Švicarske, koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes, brzinom od 254 kilometara na sat. Inače, na autocesti je brzina kretanja ograničena prometnim znakom na 130 kilometara na sat.

 

U REŠETARIMA PRITVOREN TRAKTORISTA S 2,43 PROMILA – Jučer, oko 16.20 sati, u Rešetarima, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 58-godišnjak upravlja neregistriranim traktorom za koji je priključena neregistrirana prikolica, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola. Policija je alkotestom u vozačevu organizmu očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 2,43 promila, kojeg je zadržala u policiji do otriježnjenja, te protiv njega podnosi prekršajnu prijavu.

Related Post