DJECA OPET U NOĆNOM ŽIVOTU

538 0

NOVA GRADIŠKA, 4. siječanj 2012.

– Sinoć, oko 23.55 u Novoj Gradišci u ulici Karla Dieneša policija je zatekla 15-godišnjaka i 13-godišnjakinju bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Policija ih je iz sigurnosnih razloga dovela u službene prostorije, pozvavši roditelje, koji su došli po svoju djecu, te su upozoreni na kršenje odredbi članka 95 Obiteljskog zakona. Slijedi izvješće Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradišci.

 

U Dragaliću izorao minu

 

Oko 9,55 sati jučer je 42-godišnji građanin iz Dragalića izvijestio policiju u Okučanima da je izorao nepoznato minsko-eksplozivno sredstvo. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da je riječ o topovskom pancirnom zrnu kalibra 76 milimetara, koje su na siguran način izuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

 

Kamionima protiv Duspare

 

Jučer se oko 15 – 16 raznih vozila (teretni, manji kamioni) tvrtke iz Slavonskog Broda kretalo Vukovarskom i Bašićevom ulicom. Također se jutros Vukovarskom ulicom kretalo nekoliko raznih vozila iste tvrtke, prosvjedujući. Pritom nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenih djela. Policija je i dalje u okviru obavljanja svakodnevnih zadaća na terenu i vodi računa kako ne bi bilo izgreda, narušavanja javnog reda i mira, prekršaja ili kaznenih djela, a po potrebi će postupati sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

 

Utvrđen identitet mlade žene koju je pogazio vlak

 

Policija je jučer zaprimila izvješće iz Ministarstva unutarnjih poslova, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ o rezultatima vještačenja mrtvog tijela nepoznate osobe koja je stradala u naletu vlaka 25. prosinca na području Gornje Vrbe. Provedenim vještačenjem je utvrđeno kako se radi o 32-godišnjakinji iz Slavonskog Broda.

 

Razbojništvo zbog nekoliko stotina kuna

 

Jučer su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje u vezi kaznenog djela razbojništva od 15. prosinca, koje je počinjeno u trgovini u Slavonskom Brodu, Zagrebačka ulica kada su dvije nepoznate osobe uz prijetnju oružjem od zaposlenice otuđile nekoliko stotina kuna. Policija je potvrdila osnovanu sumnju da su ovo kazneno djelo počinili 19-godišnjak i dvojica 18-godišnjaka. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga prostorija koje koristi 18-godišnjak, pri čemu je pronađeno oružje ručne izrade (kubura) i sukladno zakonskim odredbama od njega oduzeto. U suradnji sa državnim odvjetništvom trojica mladića su uz kaznene prijave privedeni sucu istrage, nakon čega je jedan 18-godišnjak pušten na slobodu, dok je za preostalu dvojicu određen istražni zatvor, te ih je policija prepratila i predala u zatvor u Požegi.

 

( Novagra / PUBPŽ)

Related Post