UBIO GA I RASKOMADAO

688 0

SLAVONSKI BROD – Marija Balenović sutkinja Županijskog suda u Slavonskom Brodu danas je objavila presudu kojom je Sudsko vijeće na 18 godina zatvora, osudilo Davida Petrovića (22). Petrović je u Bukovlju ubio Stanislava Turžanskog

 (58) svoga stanodavca 25. veljače ove godine.

 

Njegovo tijelo isjekao na nekoliko dijelova. Iste večeri gornji dio tijela bacio je 1,5 km od kuće u kojoj je ubio Turžanskog. Tjedan dana poslije donji dio tijela, kojeg je prethodno stavio u torbu, taksijem je prevezao do kupališta Poloj uz Savu i tamo ga bacio u rijeku. Turžanskog je ubio sjekirom i to na spavanju, a potom ga je raskomadao kuhinjskim noževima.

 

Podsjetimo da je svirepom ubojstvu navodno prethodila svađa zbog visokog računa za telefon koji je Turžanski tražio da Petrović plati i zaprijetio da će ga prijaviti policiji zbog konzumiranja droga. Petrović se branio da je te večeri popio veću količinu whiskyja, pri tome konzumirajući kokain i marihuanu, a potom i vino. Sudsko vijeće odbacilo je većinu braniteljevih navoda i naglasilo da Petrović zločin nije počinio u trenutku pomračenja uma već studiozno bez imalo pijeteta prema žrtvi.

 

Zanimljivo je za istaknuti da u obrazloženju presude stoji kako je Petrović osuđen na navedenu kaznu zbog toga što je ubojstvo iz ‘teškog’, prekvalificirano u ‘obično’. Obrana je najavila žalbu na visinu izrečene kazne.

 

Fo: SBplus

Related Post

PREVARANTI KUCAJU NA VRATA

Autor - 19/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 19. svibnja 2014. – Policija saznaje o pričama koje kruže među građanima, kako u stanove i obiteljske kuće…