UDRUGA ŽENA BRĐANI: Čuvaju kulturnu baštinu i promiču gastronomske delicije svoga sela

1375 0

BRĐANI: 29. siječnja 2010. – Iako je od osnivanja Udruge žena Brđani prošlo tek nešto više od godinu dana, Brđanke udružene s ciljem da se druže, čuvaju kulturnu baštinu i promiču gastronomske i druge znamenitosti svoga mjesta, imale su se čime pohvaliti na godišnjoj Skupštini. U nazočnosti brojnih gostiju, među kojima su bili općinski načelnik Zlatko Aga,

 njegov zamjenik Željko Kolaković i predsjednica općinskoga Vijeća Milka Perković, te predstavnici Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu, predvođeni Mijom Gašparovićem imali su o čemu govoriti. Predsjednica Slavica Španić, a potom, podnoseći izvješće o radu i Ivanka Grgić, zahvalile su svima koji su podržali njihov rad. Odnosilo se to ponajprije na općinu Rešetari i Mjesni odbor Brđani na čelu s Ivanom Pršom.

U kratkom vremenu žene iz Brđana postale su poznate po svojim aktivnostima. Istaknimo uspješne nastupe na sajmovima u Novoj Gradiški, na kojima je njihov štand privlačio pozornost posjetitelja. Posebno treba istaknuti manifestaciju Jesen u Brđanima koju je krasila ljepota brojnih običaja i sajam na kome su se mogli kupiti i kušati kvalitetni proizvodi seljačkih domaćinstava. (F.S.) 

Related Post