UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH – DVANAEST OBITELJI DOBILO NOVAC ZA UDŽBENIKE

1008 0

NOVA GRADIŠKA, 4. rujna 2010. – Kako doznajemo od Josipa Bošnjaka, Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška novčano je pomogla 12 obitelji koje nisu imale novac da djeci kupe školske knjige. – Donacijama i potporama iz gradskog i županijskog proračuna osigurali smo novac za ljetovanje djece u Starom Gradu na Hvaru. Budući da nismo uspjeli

djecu odvesti na ljetovanja, jer nismo dobili odobrenje, odlučili smo, gospodin Stjepan Tomašković i ja, dati novčane potpore obiteljima koje su pogođene teškim materijalnim stanjem – kaže tajnik udruge Josip Bošnjak. Udruga gluhih i nagluhih bavi se i drugim aktivnostima, okuplja članove i želi suradnju s građanima iz lokalne zajednice na projektima.

Josip Bošnjak

 

– Udruga se bavi socijalno-humanitarnom djelatnošću, pomaže članovima naći posao i omogućiti im da ostvare prava koja im po Zakonu pripadaju. Ta su prava sve manja i manja pa se mi više bavimo socijalnim radom i druženjem članova u kreativnim radionicama u koje, uz naše članove, želimo uključiti i druge građane. Za projekt kreativne radionice, koji smo kandidirali, dobili smo 138.000 kuna. Radi se projektu kojim želimo našim članovima i drugim građanima omogućiti da se kreativno izražavaju, stvaraju i realiziraju svoje ideje. Uz osobe oštećena sluha pozvali smo i druge građane da nam se priključe. Nažalost, nije se nitko javio – kaže Bošnjak i dodaje da njihova udruga ima dobru suradnju s Društvom „Naša djeca“, Udrugom dragovoljaca i veterana Domovionskog rata, Udrugom civilnih žrtava rata i Udrugom slijepih, te na regionalnoj razini s drugim udrugama gluhih. Ističe dobru suradnju s Gradom Nova Gradiška koji podržava njihove aktivnosti, a uskoro će im osigurati bolji i veći prostor za rad. 

 

Related Post