UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH: „Mladi (rad s mladima) bez granica“

708 0

Autorica: Nikolina Jureković, Voditeljica projekta UGNG

NOVA GRADIŠKA – Udruga gluhih i nagluhih od svibnja provodi projekt “Mladi (rad s mladima) bez granica” – “Youth (work) without borders”. Riječ je o stručnom osposobljavanju (eng. training course) podržanom kroz Erasmus+ program. Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije zaduženoj za provedbu Erasmus+ programa u RH.

Jučer smo, 10. rujna, započeli s provedbom aktivnosti – stručnog osposobljavanja (eng. training course) na kojem se okupilo ukupno 26 sudionika, uključujući trening tim, iz 9 europskih zemalja: Hrvatske, Cipra, Grčke, Italije, Litve, Portugala, Rumunjske, Slovenije i Španjolske. Projektne aktivnosti će trajati do 18. rujna.

Nakon početnog upoznavanja sudionika s projektom i s grupom, ušli smo u proces otkrivanja njihovih potreba i ciljeva učenja. Tijekom ovih 8 dana, sudionici će unaprijediti svoje kompetencije jer će dobiti sveobuhvatno znanje o procesu učenja, grupnoj dinamici, neformalnoj metodologiji učenja, radu s mladima, YouthPass-u, okviru 8 ključnih kompetencija; te steći vještine potrebne za implementiranje ovog znanja u praksi , čime će se povećati kvaliteta rada s mladima. Nadalje, kako bi se osigurala održivost, ovaj će trening sudionicima pružiti priliku za strukturiranu izradu profesionalnog i osobnog plana razvoja temeljenog na kompetencijama i vrijednostima.

Projektom „Mladi (rad s mladima) bez granica” – „Youth (work) without borders” težimo omogućiti sudionicima istraživanje i razvijanje razumijevanja koncepta i faktora u radu s mladima i neformalnom obrazovanju. Projektom ćemo adresirati potrebu prisutnu diljem Europe za kompetentnim stručnjacima u neformalnom obrazovanju u civilnom društvu (radnici s mladima, treneri, facilitatori, voditelji mladih) koji su osposobljeni izvoditi obrazovne aktivnosti za mlade temeljene na vrijednostima Europske unije i Vijeća Europe, prilagođene lokalnim stvarnostima i potrebama specifičnih ciljnih skupina. (Nikolina Jureković, Voditeljica projekta UGNG)

Related Post