UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

2178 0

NOVA NGRADIŠKA – UGNG od početka studenog prošle godine provodi projekt „Društvo dijaloga – manje nasilja!“, podržan od strane Ministarstva socijalne politike i mladih kroz natječaj „Prevencija nasilja nad djecom i mladima.

 

„Društvo dijaloga – manje nasilja!“ je projekt koji kroz formalne i neformalne metode učenja za cilj ima smanjiti pojavne oblike nasilja nad mladima koji pripadaju skupinama sa manje mogućnosti, povećati međusektorsku suradnju i ojačati partnere s područja dvije županije u borbi protiv nasilja nad djecom i mladima.

 

U sklopu navedenog projekta organiziramo predavanje za roditelje naziva „Mapiranje nasilja“.

 

Predavanje će se održati u četvrtak, 16.6.2016. s početkom u 11.30 h na dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška.

 

Kroz ovo predavanje namjeravamo upoznati roditelje koji su oblici nasilja i zašto lako upadnemo u zamku nasilja prema različitima, te kako reagirati kad nam je dijete izloženo nasilju. Sudionici će steći nova znanja o nasilju nad djecom i kako preventivno djelovati. Također, steći će znanja potrebna kako bi mogli implementirati nenasilnu komunikaciju u svom svakodnevnom životu, a očekujemo da će ista sudionici prenijeti i na druge roditelje, te da će na taj način doći do veće razine prevencije nasilja u društvu.

 

Predavanje će održati mag. psych. Manuela Strinavić.

 

Pozivamo sve zainteresirane roditelje, kao i učitelje i profesore, da nam se pridruže u četvrtak, te zajedno otkrijemo kako i na koji način možemo prevenirati nasilje među djecom i mladima, te zajednički raditi na stvaranju sretnijeg djetinjstva u kulturi nenasilja! (Nikolina Jureković, Odnosi s javnošću UGNG)

Related Post

OBILJEŽEN DJEČJI TJEDAN

Autor - 14/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 14. listopada 2013. – Nizom manifestacija s djecom i za djecu, te kreativnim druženjem djece s odraslima, u…