UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA

619 0

NOVA GRADIŠKA, 9. listopada 2013. – Grad Nova Gradiška, odnosno Udruga gluhih i nagluhih NG u sklopu projekta „Europe for all“ domaćini su ovih dana predstavnicima mladih iz Italije, Rumunjske, Španjolske, Slovačke, Turske, Grčke, Latvije, Poljske i Malte.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od lipnja provodi projekt stručnog osposobljavanja mladih ”Europe for all”, podržan od strane Europske Komisije u sklopu programa ”Mladi na djelu”, za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

Tim povodom mlade je danas u Gradskoj vijećnici upoznala zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti mr. Ljiljana Lukačević koja je mlade Europejce sažeto upoznala sa mogućnostima koje mladi imaju prilike doživjeti u Novoj Gradiški počevši od školstva, udruga, sportskih i ostalih klubova, te tijela i institucija koje utječu na mlade i u kojima novogradiška mladež participira.

Uz zamjenicu gradonačelnika, predstavnike UGNG Josipa Bošnjaka, Josipa Brozovića i Nikoline Jureković nazočni su bili i predstavnici Savjeta mladih Nove Gradiške Fanika Lukačević i Ivan Maričević koji su se također gostima obratili prigodnim riječima.

Projekt ”Europa svima” je osmodnevno stručno osposobljavanje (training course) namijenjeno osobama koje su aktivne u radu s mladima.

Kako bi se postigli projektni ciljevi, trening je osmišljen kao spoj radionica, tribina, predavanja, grupnog rada, simulacija i vježbi povezanih s europskim građanstvom. Najvažniji fokus suradnje je građanstvo, europska integracija, rad s mladima, sudjelovanje mladih i demokracija.

Također, sudionici ovog projekta bit će radnici s mladima, vođe mladih i multiplikatori koji su spremni podržati razvoj nevladinih organizacija koje rade s mladima u Europi proširenjem znanja i sposobnosti za integraciju Europskog građanstva unutar projekata za mlade. – navode iz Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Zahvaljujući UGNG članovi Savjeta mladih imali su danas priliku upoznati se sa kolegama iz navedenih zemalja obostranom razmjenom iskustava.

Ovom prilikom predstavnici udruge domaćina pozivaju sve zainteresirane mlade žitelje Nove Gradiške i članove udruga i klubova da im se pridruže u radionicama i tribinama koje u sklopu navedenog projekta organiziraju od 4. do 12. listopada.

Naime, ovo je također i apel najproduktivnije udruge u gradu i od čijih predstavnika se puno može naučiti. Iz udruge pomalo negoduju odazivom ostalih udruga i mladih na ovaj projekt jer, kako ističu, ovo je prilika za sve da sudjeluju, steknu nova iskustva i poznanstva, te da nauče nešto novo.

Vrata udruge su otvorena svim mladima i spremni su pomoći i drugima što su već i dokazali primjerice kroz pomoć Udruzi za pomoć mentalno retardiranim osobama kroz stvaranje EU projekata.

Činjenica je da na mladima svijet ostaje, stoga neka to ne bude samo klišej.

VIŠE U AUDIO IZJAVI NIKOLINE JUREKOVIĆ (PR UGNG):

{saudioplayer}../audio/nikolinajurekovic.mp3{/saudioplayer}

 

{phocagallery view=category|categoryid=26|limitcount=16|enableswitch=0|fontcolor=#B88A00|bgcolor=#FFffff|bgcolorhover=#ffffff|imagebgcolor=#ffffff| bordercolor=#B88A00|bordercolorhover=#86B300|displayname=0|displaydetail=0|displaydownload=0|float=left|detail=5}

 

Related Post

NE BROJE KRVNA ZRNCA

Autor - 22/05/2012 0
U uređenoj i demokratskoj zemlji, kakva je Republika Hrvatska, omogućeno je da, između ostalog, svatko može izabrati vrstu glazbe koju…

BURZA RADA

Autor - 15/07/2014 0
Statistika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govori o lošem gospodarskom stanju i stagnaciji na području Ispostave Nova Gradiška u kojoj se,…

RAZRJEŠENJA I IMENOVANJA

Autor - 07/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 7. kolovoz 2012. – Dr. med. Dražen Oršulić (HDZ) novi je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška. Nakon što…