UDRUGA SLJEPIH: Dobili povelju za provedbu projekta „Sreća iza ugla“

1250 0

NOVA GRADIŠKA – Bilo je nekoliko  razloga  da danas  gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicom Vesnom Đapić i voditeljicom  gradskog odjela za društvene djelatnosti Mihaelom  Đeraj  posjeti Udrugu slijepih Nova Gradiška.

Jedan je novi prostor koji je udruga dobila na korištenje, a drugi  da gradonačelnik Vinko Grgić uruči predsjednici udruge Manueli Kumić Povelju za Naj-akciju  2016. godine koju  im je dodijelio  Središnji koordinacijski odbor za provedbu Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“.

-Na prijavu za Naj-akciju  u 2016. godini u Hrvatskoj  mi smo bez puno razmišljanja  i dvojbi predložili Udrugu slijepih i njen projekt Dnevni boravak za djecu s poteškoćama u razvoju „Sreća iza ugla“. Ona  je  i proglašena za jednu od Naj-akcija u Hrvatskoj.  Dvije stvari su me se dojmile. Jedna je da je u tom projektu sudjelovalo 25-ero djece  osam sati dnevno  tijekom pet dana u tjednu, a druga je  da je u projekt uloženo više od tri tisuće sati volonterskog rada – kazala je Mihaela Đeraj.

-Projekt „Sreća iza ugla“ je trogodišnji program financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih u kojem su nam partneri bili Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, Osnovna škola „Ljudevit Gaj“i Grad Nova Gradiška. Projektom su obuhvaćene svakodnevne radionice za 25-ero djece s teškoćama u razvoju. To su bila djeca sa različitim teškoćama i vrstama invalidnosti, jer se trudimo integrirat različite skupine, ali  okupljamo i djecu bez teškoća. Na taj način podižemo svijest o djeci s invaliditetom, razvijamo toleranciju  i rušimo stereotipe koji  su, nažalost, prisutni u našoj zajednici.  Program dnevnog boravka ima  šest tematskih radionica. To su radionica životnih vještina, likovna radionica, hobi radionica, informatička radionica , pomoć pri učenju i  radionica rehabilitacije putem pokreta. Želim naglasiti da svake godine naše korisnike uz pomoć volontera  vodimo na osmodnevno ljetovanje, organiziramo im božićne priredbe i jednodnevne izlete. Cilj našeg rada je usmjeren na sreću i zadovoljstvo  naših korisnika. Mislim da to dobro radimo- kazala je Manuela Kumić   istaknula dobru suradnju s Gradom Nova Gradiška, koja je, kako je naglasila najbolja do sada.

-Zahvaljujem vam se na velikom trudu  kojim prezentirate svoj rad i naš grad na najbolji mogući način. Zadovoljstvo mi je,  i imam potrebu reći da sa vašom udrugom imamo jako dobru suradnju. Postižete velike rezultate, a mi  pomažemo koliko možemo. Nedovoljno zapaženo u javnosti je, na   otvaranju dječjeg igrališta  na Urijama  u  Dječjem tjednu prošle godine, prošlo  da je uz Grad  sudjelovala i ova udruga. Sve donacije išle su prema udruzi koja je vrlo korektno radila i motivirala  sudionike  ove akcije. Nastavit ćemo suradnju  s Udrugom slijepih  na novom  projektu.  Riječ je o sportskom centru u sklopu Sportskog centra „Ivo Petranović“ – kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

DVD ŠTIVICA

Autor - 27/04/2014 0
ŠTIVICA, 26. travnja 2014. – Od subote, 26. travnja, DVD Štivica i službeno ima žensku vatrogasnu ekipu. Ekipu A čine…