UDRUGA „SV LEONARD“ KOMARNICA

932 0

KOMARNICA, 8. studeni 2014. – Na inicijativu komarničke udruge „Sveti Leonard“, u petak, 7. studenog, održan je ovdje radni sastanak s predstavnicima LAG-a „Zapadna Slavonija“,(Lokalne akcijske grupe),

a bili su nazočni članovi udruge „Sv Leonard, zatim poljoprivrednici i vlasnici OPG-a, obrtnici, zaposleni i nezaposleni, mladi iz sela. U ime udruge, sve nazočne je pozdravio Igor Smičić, predsjednik. Posebno je pozdravio gošće iz LAG-a: voditeljicu ureda u Novoj Gradiški – Marijanu Vidić – Poleto te stručne suradnice Marijanu Bošnjak i Brigitu Dobriković. One su upoznale s mogućom suradnjom s LAG-om, s projektima, usput se upoznajući s idejama, potrebama i željama nazočnih mještana i članova udruge. Uz prezentaciju, voditeljica LAG-a, Marijana VidićPoleto, govorila je i o mogućnostima suradnje s jedinicama lokalne samouprave, civilnim i gospodarskim sektorom, udrugama i drugima, zainteresiranima za pozitivne promjene.

 

LAG “Zapadna Slavonija” osnovan je s ciljem promocije održivog razvoja, oživljavanja gospodarstva i poboljšanja kvalitete života područja kojega obuhvaća, korištenjem Leader pristupa za razvoj ruralnih područja, koji se proteklih desetljeća uspješno provodi na području Europske unije.

Lokalna akcijska grupa “Zapadna Slavonija” po formalnom pravnom obliku predstavlja neprofitnu udrugu osnovanu od predstavnika javnog, gospodarskog i društvenog sektora s područja zapadnog dijela Brodsko posavske županije.

 

Smještena je u zapadnom dijelu županije i obuhvaća grad Novu Gradišku te općine Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić, Cernik, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Vrbje i Davor.

 

Nakon što su prisutni na radnom sastanku u Komarnici dobili i tiskane brošurice o LAG-u „Zapadna Slavonija“ i o programu ruralnog razvoja Hrvatske do 2020. godine, predstavnice ureda LAG-a odgovarale su na pitanja, koja su se odnosila na moguću suradnju s udrugom „Sveti Leonard i projekte u koje će se udruga moći uključiti, predsjednik Smičić, upoznao je gošće s nekim planovima udruge do kraja ove i za slijedeću kalendarsku godinu.

 

Višnja Mikić

Related Post

VATROGASNO PRIJATELJSTVO

Autor - 23/06/2015 0
ŠTIVICA, 23. lipanj 2015. – U nedjelju, 21. lipnja, u Štivici je održan tradicionalni Susret prijatelja četiri Dobrovoljna vatrogasna društva:…