UDRUGA VOLONTERA NOVA GRADIŠKA

898 0

NOVA GRADIŠKA – „Čovjek je izgubio prirodni osjećaj za održavanje zdravlja, i to je uzrok brojnim bolestima. Humor i smijeh nezamjenjivi su lijekovi za dobro raspoloženje u svim životnim prilikama, s dobrim zdravstvenim rezultatima“,

kaže dr. Vesna Oršulić organizatorica radionice „Smijeh kao lijek“ koju je 14. studenoga u punoj dvorani Gradske vijećnice održala sa kćerkom Martinom.

 

Smijeh kao lijek, to dobro zvuči jer je naše cijelo vrijeme bolesno.Zašto smijeh može biti kao lijek, a da nemate smisao za humori i da vam nitko nije ispričao nikakav vic? Može biti iz jednostavnih razloga jer se treba svaki dan nasmijati.Čemu se smijati? Samom sebi najbolje kroz cijeli dan. Zašto je to važno? Zato što naš mozak ne zna razliku između lažnog, prisilnog i nametnutog smijeha i onog pravoga. Ako krenemo sa nametnutim lažnim smijehom u bilo kom trenutku imamo šansu da će taj smijeh prijeći u spontani, bit će nam ugodno Čak i ako se to ne dogodi mi smo napravili veliku korist za naš organizam . Mi smo potaknuli duboko disanje, rad srca, cirkulaciju, podignuli smo endorfin( hormon sreće) u mozgu i osjećamo se bolje“ ispričala je dr. Vesna Oršulić.

 

Martina i dr. Vesna Oršulić slikovito su dočarale kao se treba smijati tijekom cijeloga dana samom sebi u svim situacijama, koje se bitno neće promijeniti ali će nam se život ipak učiniti boljim.Smijeh je relaksacija, postoje vježbe smijeha koje trenutno podižu raspoloženje, smanjuju stres, poboljšavaju ukupno zdravstveno stanje i doprinose boljoj koncentraciji, povećavaju samopouzdanje, smanjuju depresije i strahove te omogućavaju bolje uklapanje u zajednicu. Poruka dr. Vesne i Martine Oršulić, koje su završile tečaj smijeha i postale majstorice smijeha glasi.“ Smijmo se svakoga dana jer smijeh čini život ljepšim“.

 

Radionica je organizirana uz podršku Udruge volontera Nova Gradiška na čelu sa predsjednicom Zlatom Ivanišević .

 

„Danas smo se ovdje okupili kako bi nam majstorice smijeha približe smijeh na svoj način i zabavile nas. I u tome su uspjele“ , rekla je Zlata Ivanišević, predsjednica.

 

Potvrdila su to nasmijana i raspoložena lica svih sudionika ove zanimljive i poučne radionice, pomalo neuobičajene, ali nadamo se, ne i posljednje.

Related Post