UHVATLI GA KOD NOVE GRADIŠKE I PRITVORILI: Rumunj krijumčario strane državljane i pokušao pobjeći u šumu 

514 0

Foto Policija brodsko-posavska 

 

 Na okučanskom području u krijumčarenju stranih državljana uhvaćen makedonski državljanin

NOVA GRADIŠKA, 29. ožujka 2024.  -Na autocesti A3 u blizini Nove Gradiške jučer su u jutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske  zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka. Odmah po zaustavljaju vozila iz istoga je žurno izašao vozač, preskočio zaštitnu ogradu autoceste te se trčeći dao u bijeg prema šumskom predjelu, no policijski službenici su ga sustigli i uhvatili.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 38-godišnjem rumunjskom državljaninu koji je u automobilu prevozio više stranih državljana. Utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak iz koristoljublja po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama u automobil primio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti do Zagreba kako bi nastavili put u druge zemlje Europske unije. 

Policijski službenici su 38-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima. 

Nadalje, desetak minuta iza ponoći (noćas), policijski službenici su na okučanskom području kontrolirali vozilo makedonskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Vozilom je upravljao 23-godišnji makedonski državljanin. Policijski službenici također provode kriminalističko istraživanje te će po dovršetku proslijediti adekvatna pismena nadležnima. 

Related Post