POLICIJSKI VIKEND

625 0

SLAVONSKI BROD, 5. listopada 2015. – Na području Policijske uprave brodsko-posavske, za vikend je evidentirano 16 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela.

U području prometa dogodilo se osam prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (tri osobe teško ozlijeđene, dvije osobe lakše ozlijeđene), te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Zabilježena su dva slučaja remećenja javnog reda i mira.

 

Prometne nesreće i prekršaji

 

Dana 4. listopada, na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su tri osobe teško ozlijeđene.

Prva prometna nesreća, dogodila se oko 3.20 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Kerdeni. Policija je očevidom utvrdila da se 29-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Peugeot nije kretao obilježenom prometnom trakom već je u zavoju sletio u odvodni kanal, udarivši u kolni ulaz. Alko testom je u organizmu 29-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 1,71 promila.

Druga prometna nesreća se dogodila oko 10.10 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici Natka Nodila, na način da je 76-godišnjak upravljajući traktorom zbog neprilagođene brzine s kolnika prešao na travnatu površinu i udario traktorom u ogradu.

Treća prometna nesreća se dogodila oko 13.30 sati, u Cerniku, u Frankopanskoj ulici. Do prometne nesreće je došlo, jer se 62-godišnjak upravljajući mopedom Tomos nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je kotačem mopeda udario u rubnik (ivičnjak). Potom je izgubio nadzor nad upravljačem, udario u zid obiteljske kuće te pao na pješačku stazu. Alko testom u organizmu 62-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 1,30 promila.

U ovim prometnim nesrećama sva trojica vozača su teško ozlijeđena. Nakon ukazane liječničke pomoći, dvojica su zadržana u bolnici na daljnjem liječenju, dok je treći pušten na kućnu njegu. Policijski službenici protiv trojice vozača dostavljaju odgovarajuće prekršajne prijave i obavijest općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Dana 4. listopada, oko 21.35 minuta, u Slavonskom Brodu, u Ulici A. Šenoe, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovala 40-godišnja vozačica, a u čijem organizmu je alko testom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2.42 promila. Naime, 40-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom BMW pod zabranom, te je udarila u parkirani Ford Focus (pričinivši materijalnu štetu), koji se od udara u daljnjem kretanju naslonio na ispred parkirani Opel (nije bilo oštećenja). Vozačica je potom otišla sa mjesta prometne nesreće, a nije vlasniku oštećenog vozila ostavila podatke o sebi i vozilu, no policijski službenici su je ubrzo pronašli. Vozačica kod sebe nije imala vozačku dozvolu. Alkoholiziranu 40-godišnjakinju su zadržali u policiji do otriježnjenja te protiv nje dostavljaju odgovarajuće prijave prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Dana 3. listopada, oko 8.20 minuta, na autocesti A3, kod Bukovlja, policijski službenici su nadzirući promet, utvrdili da 24-godišnjak, upravlja osobnim automobilom Audi, slovenskih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 243 kilometra na sat. Policijski službenici su 24-godišnjaku izdali prekršajni nalog kojim je novčano kažnjen uz izricanje zaštitne mjera zabrane korištenja vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

 

PREVENTIVNO REPRESIVNE AKTIVNOSTI U PROMETU

 

Od 28. rujna do 4. listopada, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, proveli su preventivno represivne aktivnosti u području prometa u cilju postizanja povoljnog stanja sigurnosti, smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Pritom je utvrđeno 469 prekršaja u prometu, od čega je 245 prekršaja nepropisnih brzina. Nadalje je utvrđeno 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja ne poštivanja obveza vozača prema pješacima, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prekršaji u prometu kao što je: nepropisno pretjecanje i obilaženje (8), upravljanje vozilom pod zabranom (6), ne korištenje zaštitne kacige (4), neregistrirano vozilo i dr.

 

Policija nastavlja sa preventivno represivnim aktivnostima te apelira i upozorava sve sudionike

 

Related Post

KAZNENA DJELA

Autor - 08/05/2014 0
Došla „pomoći“ u zdravstvenim problemima i ukrala nekoliko desetaka tisuća kuna