UKRADENI PRŠUT SAKRIO U HLAČE

497 0

Jučer, oko 18.50 sati, u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna

cesta, 42-godišnjak je u trgovačkom centru, jedan komad pršuta stavio u hlače, a u namjeri odlaska iz trgovine i otuđenja ga je spriječio zaposlenik. Potom je remetio javni red i mir, vičući na 26-godišnjeg zaposlenika i vrijeđajući ga pogrdnim riječima. Alko-testom je u organizmu 42-godišnjaka očitana koncentraciju alkohola u iznosu od 3,60 promila. Policija je oštećenog upoznala s pravom podnošenja privatne tužbe, a protiv 42-godišnjaka dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

LAŽNI DJELATNICI TELEKOMUNIKACIJA VARAJU STARCE Jučer su u Policijskoj postaji Okučani zaprimljene dvije dojave o prijevarama starijih osoba. U prvom slučaju, prekjučer, oko 10 sati, u kuću 85-godišnjaka u Medarima, je došao mlađi neznanac, predstavivši se kao djelatnik telekomunikacija. Starcu je pokazao prazni obrazac zahtjeva za halo usluge, rekavši da fiksni telefon mora prebaciti na digitalnu liniju. Za svoju navodnu uslugu, od starca je naplatio 450 kuna. U drugom slučaju, također mlađi nepoznati muškarac je, oko 10.30 sati, došao u kuću 72-godišnjakinje u Medarima, te na isti način za navodnu uslugu od starice naplatio stotinu kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

ZBOG SPEEDA PROTJERAN IZ HRVATSKE Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policija je jučer oko 11.50 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, u osobnoj prtljazi 23-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, pronašla dva paketića, težine dva grama opojne droge Speed. Protiv njega je u Prekršajnom sudu proveden prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, te je kažnjen novčanom kaznom. Postaja granične policije Stara Gradiška u upravnom postupku je izdala rješenje o protjerivanju, uz zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci. Izdano mu je i rješenje o napuštanju Republike Hrvatske u roku od jedan dan.

 

PREVRNUO SE TRAKTOR I TEŠKO OZLIJEDIO TRAKTORISTU Oko 9,30 sati, jučer u šumi u blizini Drežnika, 48-godišnjak je upravljao traktorom s prikolicom u kojoj su bila drva. U jednom trenutku, 48-godišnjak je na strmini izgubio nadzor nad upravljačem i pao sa sjedišta na rub kanala, pri čemu mu je kotač traktora prešao preko tijela. Liječnička pomoć mu je pružena u bolnici u Novoj Gradiški, gdje su ozljede okvalificirane kao teške. Policija će o događaju obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo.

Related Post