UNATOČ ZABRANI VOZIO PIJAN: Kažnjen sa 12.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

944 0

SIČICE – Dana 06. svibnja 2018. godine u 20,20 sati u mjestu Sičice, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Provedenim očevidom policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što se 59-godišnji vozač prilikom upravljanja osobnim automobilom, nije kretao sredinom svoje prometne trake tako da je u jednom trenutku automobilom prešao na travnatu bankinu pokraj kolnika, sa koje je sletio u putni kanal.

Kako se za vrijeme vršenja očevida od vozača osjetio jak zadah po alkoholu, te je isti nestabilno hodao i nerazgovjetno govorio, policijski službenici su mu ponudili alkotestiranje, koje je isti odbio. Nadalje, policijski službenici su utvrdili da je vozač upravljao osobnim automobilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od godine dana. Vozač je isključen iz prometa te je smještenu posebnu prostoriju u policiji, do prestanka djelovanja alkohola.

Dana 07. svibnja 2018. godine u 08,30 sati vozač je priveden u Prekršajni sud

Slavonski Brod, Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka, presudom proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Related Post