ŽUPA BLAŽENE DJEVICE MARIJE NOVA KAPELA

2136 0

NOVA KAPELA – U župi Blažene Djevice Marije Nova Kapela, danas, 18. ožujka, svečano je proslavljen Dan župnog klanjanja. Najsvečaniji je to dan za župu, a vjernici su se tijekom dana, po ustaljenom rasporedu,

dolazili pokloniti Isusu pod prilikama kruha i vina.

 

Nakon rane mise, koju je slavio novokapelački župnik, Goran Mitorivić, izloženo je Presveto. U 11 sati slavljena je svečana misa, koju je predslavio župnik župe Gospe od brze pomoći u Slavonskom Brodu i dekan Slavonskobrodskog dekanata, Ivan Lenić, u koncelebraciji s Antunom Ćorkovićem, župnikom iz Pleternice i čuvarom svetišta Gospe od suza, zatim s Josipom Bogovićem, dekanom Novokapelačkog dekanata, Ivanom Nikolićem, župnikom u Bučju, Mijom Lasovićem, župnikom u Slavonskom Kobašu, Antunom Capanom, lužanskim župnikom, Marijanom Golecom, župnikom u Bebrini, štivičkim župnikom, Josipom Vračarićem, Mariom Mazanikom, novokapelačkim kapelanom, Damirom Stanićem, kapelanom u župi Gospe od brze pomoći i novokapelačkim župnikom Mitrovićem.

Lenić je istaknuo kako je Dan godišnjeg klanjanja uvijek poziv svima približiti se živom Kristu. „Ljubav nas Kristova obuzima kad s vjerom zastajemo pred tajnom Euharistije, Kristova Tijela i Krvi, kojima se danas klanjamo“, rekao je. Podsjetio je i na riječi svetog Tome Akvinskog, koji je, među ostalim, rekao kako nema sakramenta, koji bi bio spasonosniji od ovoga, koji čisti grijehe, povećava krjeposti i dušu napunja obiljem svih duhovnih radosti.

 

„Iz dubine duše danas se, dragi vjernici, klanjajmo i proslavljajmo to čudesno otajstvo Gospodinove ljubavi,“ pozvao je Lenić.

Na kraju mise domaći žiupnik, Goran Mitrović, zahvalio je predslavitelju euharistije i svim svećenicima kod oltara, ali i onima koji su ispovijedali, potom pjevačima i vjernicima. Završetak klanjanja je misom u 18.00 sati, koju će slaviti novokapelački kapelan, Mario Mazanik, uz zahvalnicu „Tebe Boga hvalimo“.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

DAN OPĆINE NOVA KAPELA

Autor - 12/08/2012 0
NOVA KAPELA, 12. kolovoz 2012. – Iznimno svečano bilo je jučer u Novoj Kapeli. Osim što se obilježavao Dan općine…

ŠETANA KOLA – Rosa rosi, kiša pada

Autor - 18/05/2010 0
BATRINA/ STARA KAPELA, 16. svibnja 2010. – Zahvaljujući Folklornom ansamblu Broda, Kud-u „Šokadija“ Batrina, Braniteljskoj poljoprivtrednoj zadruzi Stara Kapela, Udruzi…