ŽUPA MUČENIŠTVA SVETOG IVANA KRSTITELJA ZAPOLJE

3112 0

ZAPOLJE – U ponedjeljak, 29. kolovoza, župa Mučeništva svetog Ivana Krstitelja Zapolje proslavit će 50. obljetnicu osnivanja.

 

Za tu prigodu vjernici će se duhovno pripravljati od četvrtka, 25. do nedjelje, 28. kolovoza, kada će mise slaviti svećenici rodom iz zapoljske župe: vlč Mirko Vukšić, prečasni Matija Juraković, o. Zlatko Špehar i vlč Krunoslav Juraković. Mise će počinjati u 18.00 sati, a svake večeri bit će prigode i za svetu ispovijed.

 

Na sam blagdan Mučeništva sv Ivana Krstitelja, 29. kolovoza, u župi će biti tri mise, a središnje euharistijsko slavlje u 11.00 sati slavit će biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević, uz sudjelovanje provincijala Hrvatske franjevačke provincije sv Ćirila i Metoda – o. Ilije Vrdoljaka, zatim domaćih svećenika i redovnika rodom iz zapoljske župe te nekadašnjih zapoljskih župnika i kapelana.

Related Post

ŽUPA KRALJICE SVETE KRUNICE

Autor - 11/07/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. srpnja 2012. – Nakon što je velečasni Jozo JURIĆ, razriješen službe upravitelja Župe Kraljice sv. Krunice u…

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 13/11/2013 0
Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima svoje biskupije Pismo u kojem ih poziva da u nedjelju, idućega 17. studenoga…