GOSPI DUBOVAČKOJ: Vjernici zelenilom ukrašavaju marijansko svetište staro 770 godina

560 0

Autorica Višnja Mikić
GOSPINO POLJE – BILI BRIG – Budući da je brojne čemprese, jedan od ukrasa Gospinog polja, proteklih godina uništio potkornjak, vjernici su počeli sami donositi sadnice ukrasnog bilja i saditi oko prošteništa. Tako su krajem ljeta ondje procvali prvi hibiskusi, a na proljeće se očekuje cvjetanje drugog proljetnog drvenastog bilja, kao npr. jorgovana.
Ovih dana se Gospino polje „ponovilo” u još 23 sadnice: platane i drugo ukrasno bilje. Dar je to Andrije Repinca, rodom iz Dragovaca. Prijevoz sadnica organizirala je bilobriška udruga Dubovac u suradnji s novokapelačkom općinom.
Članovi udruge posadili su poklonjeno drveće i biljke, a očekuje se da će i drugi zaljubljenici u ovo prekrasno mjesto donijeti svoje ideje pretočene u zelenilo. Uz lipe, za koju godinu hladovinu će praviti i orasi. Tako će Gospino polje, na kojem je marijanska pobožnost prisutna oko 770 godina, biti još ljepše, iako najvrjednija ljepota pripada Onoj oko koje se vjernici od davnine okupljaju, Gospi dubovačkoj – Gospi s Gospinog polja.

Related Post