U Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ održana je promocija knjige “Zagonetke Grigora Viteza”

4140 0

GORNJI BOGIĆEVCI – Povodom 109-e obljetnice rođenja dječjeg pisca u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci i Zagonetačkog kluba Dragalić dana 17.veljače 2020. održana je promocija i predstavljanje knjige “Zagonetke Grigora Viteza” u spomen na zavičajnog pisca, književnika našega kraja po kojemu i naša knjižnica nosi ime Grigora Viteza.

Književno druženje i susret u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održano je s učenicima od 1.do 4. razreda PŠ Gornji Bogićevci i PŠ Smrtić i njihovim učiteljicama.
Na samom početku sve nazočne pozdravila i predstavila je voditeljica knjižnice Jasminka Klarić, a samoj promociji bili su nazočni i zamjenica načelnika Općine Gornji Bogićevci Dragana Knežević, ravnateljica OŠ Okučani Ivana Mijatović,Vjekoslava Bagarić predsjednica Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška, Dijana Kašljević ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Okučani, poznata slikarica i pjesnikinja, a ujedno i članica Zagonetačkog kluba Dragalić Evica Kraljić sa suprugom, te gospodin Igor Šupica sa suprugom također članovi Zagonetačkog kluba Dragalić.,koji je sve nazočne goste kratko upoznao s počecima i radom zagonetačkog kluba.
Knjigu je predstavila članica i glavna gošća Zagonetačkog kluba gospođa Mirjane Škrinjarić koja ju je i priredila, te pročitala nekoliko vrlo zanimljivih i šaljivih zagonetki iz knjige, a učenici zajedno sa svojim učiteljicama trudili su se odgonetnuti.
Naši mali autori na koje smo izuzetno ponosni bili su ilustratori u samoj zbirci: Zlatko Vračić PŠ Gornji Bogićevci i Dario Prankić PŠ Smrtić. A svi ostali učenici iz PŠ Gornje Bogićevci i Smrtić ilustrirali su zagonetke koje su prije toga pročitali i potom ih naslikali te njihove crteže izložili u našoj knjižnici.
Velika zahvala za izdavanje knjige „Zagonetke Grigora Viteza“ ide svakako gospodinu Vjeki Hudolinu koji je svojim nesebičnim trudom i radom zaslužan što je ova zbirka ugledala svijetlo dana i krasi police naše knjižnice.

Related Post

Dimnjak zapalio kuću u Orubiuci

Autor - 05/12/2018 0
ORUBICA, 5. prosinac 2018. – Noćas, oko 0.30 sati, u Orubici, došlo je do požara obiteljske kuće, vlasništvo 83-godišnjakinje. Požar…

Autor - 24/02/2012 0
23. veljače 2012. – Danas je u PU brodsko-posavskoj održana konferencija za novinare na kojoj je načelnik PU Darko Petek…