ŽUPAN DANIJEL MARUŠIĆ I DOŽUPAN DAVOR VLAOVIĆ POSJETILI RODILIŠTA

695 0

Posljednjeg dana prošle godine u rodilištu novogradiške bolnice rodili su se Valentina Šagovac, kći Magdalene i Josipa iz Dragovaca, Jelena Bašić kći Sandre i Marka iz Nove Gradiške (Kovačevac) i Gabriel Grgić, sin Bernarde i gorana iz Nove Gradiške.

 

NOVA GRADIŠKA, 1. siječanj 2016. – Tradicionalno na prvi dan nove godine, župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović posjetili su rodilje u brodskoj i novogradiškoj bolnici, prigodno ih darivali ružama i uručili im novčane potpore. Zajedno sa sanacijskom upraviteljicom dr. Ljepšom Rakas-Vujčić, dr. Borisom Lovrićem, majkama koje su jučer rodile, i majkama koje očekuju porod, uputili su čestitke na novorođenoj djeci.

 

U rodilištu novogradiške bolnice u 2015. godini rođeno je 353. djece.

 

Posljednjeg dana prošle godine u rodilištu novogradiške bolnice rodili su se Valentina Šagovac, kći Magdalene i Josipa iz Dragovaca, Jelena Bašić kći Sandre i Marka iz Nove Gradiške (Kovačevac) i Gabriel Grgić, sin Bernarde i gorana iz Nove Gradiške.

 

-Svake godine četrdesetak poroda je manje što je, kako kaže dr. Lovrić, odraz stanja u državi. Naglašava da sada cijele obitelji odlaze iz Hrvatske, za razliku od prije kada su na rad odlazili samo muškarci kao hranitelji obitelji.

-Želim čestitati svim djelatnicima Novu godinu i zahvaliti im jer u svoj posao unose pozitivne emocije, posebno u odjelu kakvo je rodilište. Svi smo skupa žalosni što je samo 353. djece rođeno u Novoj Gradiški i 1006. u Slavonskom Brodu. To su brojke koje pokazuju da je natalitet manji i da se rađa sve manje djece. Kada se tome doda velik broj obitelji koje zbog teške ekonomske situacije odlazi izvan Hrvatske vidimo da imamo velik problem. Ako se nastavi ova crna statistika sigurno će nas biti puno manje što nije dobro. Imamo visoku profesionalnu razinu u rodilištima, pa i u drugim bolničkim odjelima, sigurno smo na europskom nivou i ne zaostajemo, što je dobro. Volio bih u 2016. godini da se rađa više djece – kazao je župan Danijel Marušić.

 

-Meni je izuzetno drago da su danas rodilje rekle pred novinarima, osobljem, županom i dožupanom da su zadovoljno s rodilištem u Novoj Gradiški, a nadam se da su to isto rekle i rodilje u Slavonskom Brodu. Mogu pohvaliti osoblje u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu koje izuzetno predano rade, bilo da se radi o običnom danu ili blagdanu. Zahvaljujem se županu i dožupanu na posjeti rodilištima, pogotovo zato jer to čine svake godine. Rodiljama i bebama, osoblju i građanima želim sretnu i uspješnu 2016. godinu te da imamo što više malih bebica u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu – kazala je dr. Ljepša Rakas-Vujčić.

 

-Hvala zaposlenicima na trudu koji su pokazali oko rodilja. Čast nam je posjetiti rodilišta i donijeti prigodne poklone i na taj način simbolično dati podršku mladim obiteljima i potaknuti ih da imaju još djece. Naravno da bi nam bilo drago da djece bude što više. Budući da se svake godine rađa manji broj beba moramo napraviti veći zaokret u gospodarskom oporavku i stvaranju uvjeta da se mlade obitelji odluče imati djecu, da im ona ne predstavljaju teret, već radost – kazao je dožupan Davor Vlaović.

Related Post