ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

685 0

Poduzetništvo, tehnika, graditeljstvo, strojarstvo i sve srodne aktivnosti bit će poticaj da društvo krene u jednom drugom i boljem smjeru

 

REŠETARI 8. ožujak 2013. – Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari danas je već tradicionalno bila domaćin Županijskog natjecanja mladih tehničara i 1. smotre mladih poduzetnika Brodsko-posavske županije. Na natjecanju je sudjelovalo 95 učenika iz 24 osnovne škole. Mladi tehničari su se okupili u velikom broju da bi pokazali svoje vještine, znanja i umijeća koja su stekli tijekom godine pripremajući se za ovo natjecanje. Natjecali su se u 12 kategorija u pisanoj provjeri znanja, izradi tehničke tvorevine i njenom predstavljanju.

 

Nakon prigodnog programa koji su priredili učenici škole domaćina, ravnatelj škole i predsjednik provedbenog povjerenstva Tihomir Batalo pozdravio je mlade tehničare i njihove mentore. Natjecanje je otvorio Zlatko Aga, općinski načelnik u Rešetarima. Osim škole Ante Starčevića i županijskog upravnog odjela za obrazovanje, u organizaciju natjecanja aktivno su se uključili Zajednica tehničke kulture BPŽ i Društvo pedagoga tehničke kulture. Tihomir Batalo zahvalio se mentorima koji su mlade tehničare vodili u aktivnostima i ustrajno im potpomagali. Izrazio je očekivanje da će mnogima od njih tehnička kultura biti dio životnog poziva i opredjeljenje za upis u srednje škole, jer je sigurno, kazao je, da će poduzetništvo, tehnika, graditeljstvo, strojarstvo i sve srodne aktivnosti biti poticaj da društvo krene u jednom drugom i boljem smjeru.

I ovogodišnje natjecanje pokazalo je zavidan nivo praktičnog i teoretskog znanja za što velike zasluge imaju mentori koji unatoč maloj satnici predmeta tehnička kultura pronalaze načina da motiviraju mlade da se bave nekom od tehničkih aktivnosti.

 

Pobjednici će predstavljati našu županiju na 55. državnom natjecanju u Primoštenu.

Related Post