UPISI U NOVU ŠKOLSKU GODINU: IOŠ će zadržati sadašnji broj i upisati 150 učenika

595 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 14. ožujka 2020. – Kako doznajemo od prof. Mije Matoševića, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, ta će škola u narednoj školskoj godinu, bez smanjivanja zanimanja, zadržati broj upisanih učenika. U 8 razreda, od kojih je 7 razreda po 20 učenika i jedan razred učenika s teškoćama sa 10 učenika, upisat će se ukupno 150 učenika.
Kako kaže zadržat će se postojeći programi, koji su trenutno najtraženiji. To su programi CNC operatera, automehatroničara, instalatera kućnih instalacija, kuhar , konobar i prodavač, koji su rađeni po novoj metodologiji.
-Zadržavamo plan upisa koji imamo u ovoj školskoj godini. Županija je prihvatila taj program i sada kreću pripreme i lobiranja prema roditeljima i učenicima osmih razreda osnovnih škola. Imat ćemo u školi i dane otvorenih vrata, a u Slavonskom Brodu se planira održati i sajam na kome će se predstaviti sve srednje škole i zanimanja.
Podržavamo sve aktivnosti koje županija planira u cilju promocije zanimanja i škola. Najbolje je, međutim, kada osmaši dođu u školu, razgledaju radionice, osjete miris ulja ili strugotine, pečenog kruha i peciva. Nadamo se da će na potezu od Okučana do Nove Kapele u našu školu upisati planiran broj učenika – kaže prof. Mijo Matošević i dodaje ove godine u županiji 60 učenika manje završava osmi razred osnovne škole, kada se u obzir uzmu i učenici s poteškoćama u razvoju.

Related Post