„USKRS U GRADSKOM PARKU“: Novogradiščani, posebno najmlađi, Veliku subotu proveli u veselju i druženju očekujući najveći kršćanski blagdan 

1110 0

Tekst i foto  Jakša Samardžić 

 

NOVA GRADIŠKA, 30. ožujka 2024. – Novogradiščani, posebno najmlađi sa svojim mamama i tatama, iskoristili su danas lijep i sunčan dan i prijepodne proveli u druženju u gradskom parku. Za prigodne programe pobrinuli su se gradska Turistička zajednica i  Grad Nova Gradiška koji su i ove godine sa partnerima organizirali prigodne programe za djecu. S općim poljoprivrednim  gospodarstvima, obrtima, kućnim radinostima, udrugama i zadrugama organiziran je tradicionalni Uskrsni sajam u gradskom parku  za koje je to bila prilika da građanima pokažu i ponude na prodaju domaće proizvode.  

Tradicionalna manifestacija „Uskrs u gradskom parku“  i ove je godine ispunila očekivanja organizatora i svih sudionika tako da  Dinka Matijević, direktorica  Turističke zajednice Nova Gradiška, ima razloga za zadovoljstvo. Posebno sadržajima mogu biti  zadovoljna djeca  jer su im omogućila kreativno i sadržajno predblagdansko druženje.  Nakon kreativne radionice i druženja s uskrsnim Zekom pošle subote, ove je u gradskom parku bilo za djecu posebno zabavno jer su u parku tražila sakrivene uskrsne pisanice. Velika je bila radost djece kada su ih pronašla. Da radosna budu  sva djeca pobrinuo se uskrsni Zeko koji je pisanice u svojoj kućici podijelio i djeci koja nisu imala sreće pronaći ih u parku. Nije izostala ni okrijepa za djecu i starije sudionike ove manifestacije  koja je ove godine prva u nizu manifestacija koje će u gradskom parku za djecu i odrasle organizirati Turistička zajednica sa brojnim partnerima. 

Osim druženja s uskrsnim Zekom  djeca su danas uživala u nastupima Plesnog studia Marine Mihelčić i gradskih mažoretkinja u kojima su uživali i stariji. Za djecu je održana i predstava „Pisanica na kraju svijeta“.

Related Post

SOLDUS ZAPOSLIO 60 OKUČANACA

Autor - 06/11/2017 0
Autor Franjo Samardžić OKUČANI, 6. studenoga 2017. – Kao i u svim drugim općinama u Brodsko-posavskoj županiji i na području…