NOVOGRADIŠKI BRANITELJI NA PROSVJEDU U ZAGREBU

1460 0

U Zagreb je bio i pater Ante Perković, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku koji je tokom rata bio u Vukovaru i doživio sve strahote, a kasnije je bio i u logoru

NOVA GRADIŠKA, 7. travanj 2013. – Hrvatski branitelji s novogradiškog područja

napunili su autobus i danas iz Nove Gradiške krenuli u Zagreb i na Trgu bana Jelačića sudjelovali u prosvjedu protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru. Odazvali su se pozivu Udruge hrvatskih branitelja 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška i Inicijativnog odbora Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Nova Gradiška želeći u Zagrebu u mirnom prosvjedu dati svoju potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara i nastojanjima da se u Vukovaru -gradu heroju stave dvojezične ploče.

U Zagreb je bio i pater Ante Perković, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku koji je tokom rata bio u Vukovaru i doživio sve strahote, a kasnije je bio i u logoru. -Nitko nema ništa protiv ćirilice kao pisma, kao duhovne i kulturne baštine jednog i više naroda na ovom širem prostoru, dapače, to je bogatstvo čovjekova izražavanja, čovjekova shvaćanja i kreativnosti. Ali, kao što i tri prsta nisu znak ispovijedanja i vjere u Presveto trojstvo, tako i ćirilica nije sada u ovom trenutku s njezinim uvođenjem u Vukovar znak jedne baštine i jednog kulturnog naslijeđa nego je ona znak nastavka agresije i nastavka osvajanja ovih prostora.

 

Mi ne znamo niti mrziti, ne znamo se niti osvećivati, učile su nas tako naše majke, učila nas je i Crkva da svoje samo volimo, a tuđe poštujemo i sada to isto mislimo i zbog toga jesmo ovdje – kazao je pater Ante Perković i blagoslovio skup.

Related Post