Uspješni nastup atletska mladeži u Varaždinu

1052 0

VARAŽDIN 14. listopada 2010. – U Varaždinu je održano natjecanje 5.kolo Hrvatske atletske lige, sjever, gdje je nastupilo i 9 mladih članova Atletskog kluba Nova Gradiška. Postignuti su vrlo dobri rezultati, što se vidi i po disciplinama. Istina, nije bilo prvih i drugih mjesta, ali je zato bilo dosta trećih mjesta što je uspjeh za mlade novogradiške natjecatelje.

 

Evo svih rezultata, prvog dana:

LIMAČICE: Jelena Jurišić 3. mjesto u utrci na 60 m (9.43), a nastupio je i mali Filip Pavlović u bacanju vortexa, ali bez vodećeg plasmana.

MLAĐE KADETKINJE: Petra Katarina Valentić u bacanje vortexa bila je treća sa hicem od 43,17 m, Petra Valentićšesta u utrci 60 m (9.02). Još je nastupila Ivana Iveković u skoku u dalj i Lana Mulc i Darija Šolić u utrci na 60 m.

MLAĐI KADETI: Danijel Knežević bio je šesti u bacanje kugle (7.75m).

STARIJE KADETKINJE: Marija Jažo u skoku u dalj plasirala se na sedmo mjesto s preskočenih 4,07m. Veliki povratak imala je nakon skoro 2 godine apstinencije i operacije koljena Antonija Čeliković i nastupila na utrci 300 m, te osvojila 6. mj. s istrčanih 47.62, što je dobar rezultat obzirom na dugu stanku u nenastupanju.

Drugog dana natjecanja nakon nekoliko godina nenastupanja, konačno su novogradiški atletičari nastupili u kategoriji junior, gdje su postignuti su ovi rezultati:

MLAĐI JUNIORI: Na utrci 1000 m nastupili su Emanuel Guberović i Martin Lasić. Emanuel je bio četvrti s istrčanih 3.07,57, a u skoku u dalj nastupio je Leon Sremac i bio vrlo dobar treći s preskočenih 5.30 m. Natjecatelje u Varaždinu vodili su treneri Matija Marjanović i Sandra Ivanović. -Još nam u sljedeću subotu i nedjelju predstoji odraditi zadnje 6. kolo koje je pojedinačno također u Varaždinu. Također ćemo voditi sve kategorije od limača i limačica, mlađih i starijih kadeta i kadetkinja i juniore, rekla je marljiva trenerica Sandra Ivanović. I ujedno načela jednu jako aktualnu temu: – Moram napomenuti da i dalje imam velikih problema s lječničkim pregledima i iskoristila sam već sva svoja poznanstva s liječnicima i ne smijem se više nikome pojaviti na oči da „žicam“ potvrde. Sada čak više ni onih par liječnika obiteljske medicine koji su do sada davali te potvrde, ne žele (jer zaista ne smiju što im je izričito zabranila Lječnička komora) davati potvrde za sportaše, čak ni ako su djeca njihovi pacijenti. Svi nas upućuju na školsku medicinu, a i oni kažu da ne smiju davati potvrde za sportaše. Zaista ne znam što dalje, zdvojna je Sandra Ivanović, ali razmišljam o tome napisati jedan dopis Savezu športova i gđi. doktor Ljepši Rakas Vujčić, našoj dogradonačelnici, zaduženoj za taj društvenih djelatnosti Grada. Znam da ovima u Savezu športova to nije jasno kako lječnici više ne smiju davati te potvrde, ali gospođa doktor bi to, svakako, morala znati.

Related Post

JOŠ JEDNA POBJEDA

Autor - 14/06/2016 0
Fran je uvjerljivo osvojio i ovaj turnir te tako ovom pobjedom učvrstio vodeću poziciju na rang listi HTS-a za dječake…