USPJEŠNO ODRŽANA JOŠ JEDNA BICIKLIJADA

1456 0

NOVA GRADIŠKA – Na početku i ove školske godine tradicionalno je u organizaciji Auto kluba Nova Gradiška i Policijske postaje NG održana biciklijada “Sigurno i vješto u prometu”. Potporu su dali i AMC, POU AMC,

Biciklistički klub “Psunj” NG, brojni nastavnici, ravnatelji škola i Dječjeg vrtića. U HAK-ovom je dvorištu 9. rujna biciklijada okupila najmlađe, polaznike vrtića “Maslačak” i “Radost” s odgojiteljicama: Romanom Markolović, Marijanom Matijašević, Jasminkom Klikić, Majom Senić. Bili su tu i prvašići, njih 61 iz OŠ Ljudevita Gaja i njihove učiteljice i učitelj: Marina Valentić, Branka Piletić, Dunja Vidošić, Milana Vidošića, a pridružilo se i 63-oje đaka-prvaka OŠ “Mato Lovrak” s učiteljicama Ivanom Franić-Galik, Ivanom Marković i Ivanom Rašić. Za sve njih kao i roditelje prigodan su veseo plesni program pripremile članica Plesnog studija Marine Mihelčić sa svojom trenericom Natašom Ledić. Poslije rasplesane uvertire u ime organizatora obratio im se Dražen Vlaović, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Policijske postaje NG. Istaknuo je kako se policija rado odazvala ovoj manifestaciji, koja uvelike doprinosi edukaciji djece za sigurno sudjelovanje u prometu i čestitao prvašićima polazak u školu.

 

Potom je svima dobrodošlicu poželjela Sanja Markolović u ime Auto kluba, a povorku malih biciklista poveo je prema poligonu, kao i uvijek, policajac u zajednici Tomislav Maraković na policijskom motociklu. Dočekali su ih i članovi Gradske glazbe, a manju izložbu starih vozila pripremili su članovi Oldtimer cluba “Classic 99” NG.

 

Kako bi uspješno svladali kretanje biciklom prateći prometne znakove, kao i prometna pravila, djeci su pomogli članovi Biciklističkog kluba “Psunj” NG. Da bi djeci bilo što zabavnije “uskočila” je i Rođendaonica iz koje je stigla “maskota”, koja je malo “smetala”, a više pomagala djeci na poligonu, kako bi se odmah navikavali na stvarne situacije na cesti. Naravno djeca su se s “maskotom” dobro i zabavila na cilju gdje su ih mnogi volonteri čekali s kiflicama, sokovima i bombonima.

 

I ove su godine za uspomenu na biciklijadu dobili vrijedne HAK-ove poklone: sigurnosne prsluke, majice, ali i bojanke, slikovnice, podloge za kompjutorskog miša.

Lijepo vrijeme uz odlično organiziranu manifestaciju zadržalo je roditelje i djecu na poligonu i poslije službenog dijela, što je također jedan od ciljeva ove biciklijade, pa su djeca uživala i u slobodnoj vožnji uz glazbu za koju se, kao i za ozvučenje, pobrinuo dvojac Željko Ivanišević i Srećko Žemba.

Related Post