USPJEŠNA NOVOGRADIŠKA PRIČA OD POLJA DO PIVARAKOG SLADA: Vlado Bićanić direktor Tvornice slada Slavonija slad najavljuje povećanje kapaciteta

2873 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 28. svibnja 2018. – Bilo je razloga za zadovoljstvo na Danu pivarskog ječma u Novoj Gradiški. Jednako su bili zadovoljni organizatori, PPK Nova Gradiška koji ugovara proizvodnju pivarskog ječma i Tvornice slada Slavonija slad koja za svoje potrebe godišnje otkupi 65 tisuća tona ječma, te proizvođači pivarskog ječma koji zahvaljujući novim sortama i tehnologiji u proizvodnji bez problema postižu prinose od 6 tona po hektaru, a neki čak 8 do 9 tona. Proizvođači su zadovoljni fer i korektnim odnosom jer, osim struke koja im je stalno na usluzi. isplata ječma je odmah nakon isporuke što prvi novac u godini koji se dobije proizvodnjom ratarskih kultura.

Treba reći da su u lancu proizvodnje od ječma do piva zadovoljni i proizvođači piva jer je kvalitetan pivarski slad koji dolazi iz Nove Gradiške jamstvo i kvalitetnog piva. Pivarski Osim u zemljama u okruženju od pivarskog slada proizvedenog u Novoj Gradiški pivo se pravi u Turskoj, Vijetnamu, Libanonu i Južnoj Americi. Dodajmo da nastavak ove uspješne priče od polja do piva, kao novi iskorak, Vlado Bićanić, direktor Tvornice slada Slavonija slad, najavljuje povećanje kapaciteta proizvodnje slada.

-Dragi prijatelji, dragi kupci i proizvođači pivarskog ječma. Moram reći da smo zaista ponosni i sretni što možemo govoriti o rekordnoj žetvi 2017.godine. Nadamo se da ćemo te, zaista dobre rezultate, ove godine nadmašiti još boljima. Polja izgledaju odlično. Ozimi ječmovi perfektno, jari možda ne toliko dobro, ali ja vjerujem da bi mogli osigurati žetvu u Hrvatskoj bolju od prošle godine. Mi prodajemo slad po cijeloj Hrvatskoj, radimo punim kapacitetom godinama. Raditi punim kapacitetom godinama i preko tehničkog kapaciteta nije lako. Zato moram zahvaliti mom timu u Slavonija sladu koji uspijeva u prenapregnutoj proizvodnji kao i u komercijalnim aktivnostima održati takav tempo. Vjerujemo da se stvaraju pretpostavke da će se ovi kapaciteti u idućim godinama povećavati. Ne mogu reći kad će to biti, ali sad je to u budućnosti vidljivo. Kad se to dogodi to znači da će se cijela baza i prinosi po hektaru povećavati. To je zasluga tehnološko-komercijalnog tima da danas nakon dvadesetak godina govorimo o prinosima, prosječnim prinosima od 6 tona po hektaru.To je nekada izgledalo nemoguće. Neću govoriti o rekorderima koji su ostvarivali 9 tona po hektaru. Dakle bez vas mi ne bismo uspjeli. S našim uspjesima i vi rastete – rekao je Vlado Bićanić direktor Slavonija slada na ot6varanju Dana pivarskog ječma.

-U Hrvatskoj i susjednim zemljama ugovaramo proizvodnju pivarskoj ječma za potrebe Tvornice slada Slavonija slad. Tvornica slada otvorena je prije 18 godina, a mi, smo usavršili i povećali proizvodnju tako da smo prošle godine gotovo u cijelosti zadovoljili potrebe Slavonija slada sa pivarskim ječmom prve klase. Ponosni smo na taj rezultat do kojeg smo došli izborom najboljih sorta pivarskog ječma iz Hrvatske i Europe, te primjenom najsuvremenijih tehnologija u proizvodnji -kazao je Danko Vincetić, direktor Poljoprivredno-prehrambenog kompleksa Nova Gradiška i dodao da je cilj okupljanja kooperanata prezentirati im najnoviji sortiment pivarskih ječmova i tehnologije kako bi se ostvarila bolja kvaliteta pivarskog ječma i povećao prinos.

Poljoprivredno prehrambeni kompleks i Tvornica slada Slavonija slad sestrinske su tvrtke i djeluju u sastavu velike francuske grupacije Axereal.

Vlado Bićanić

Danko Vincetić

 

Related Post

POLICIJA UHVATILA BRODSKE DILERE

Autor - 20/09/2017 0
SLAVONSKI BROD, 20. rujna 2017. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe na…