ČUVAJTE SE PREVARANATA

443 0

Novogradiščanin ostao bez novca i namještaja

– SLAVONSKI BROD / NOVA GRADIŠKA, 16. rujna 2015. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je 13 kaznenih djela od kojih 12 kaznenih djela općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 11 kaznenih djela su na štetu imovine i to pet (5) kaznenih djela krađe, tri (3) kaznena djela teške krađe i tri (3) kaznena djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama dogodile su se tri (3) prometne nesreće od kojih dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Evidentirana su četiri (4) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga i jedan (1) prekršaj iz ostalih zakona.

 

Kriminalističkim istraživanjem zbog kaznenih djela prijevare policijski službenici Policijskih postaja Slavonski Brod i Nova Gradiška su za dva kaznena djela prijevare nadležnim državnim odvjetništvima prijavili dvije osobe.

 

Za kazneno djelo prijevare koje je početkom kolovoza policiji u Novoj Gradiški prijavio 58-godišnjak iz Nove Gradiške osumnjičen je 32-godišnjak s područja Bjelovara. Sumnjiči ga se da se preko jedne internetske stranice predstavljao kao zastupnik jedne tvrtke za izradu metalnog namještaja sa kojim je oštećeni dogovorio kupnju i u skladu sa dogovorenom kupnjom tražio uplatu na račun tvrtke što je oštećeni i učinio krajem mjeseca srpnja, ali naručeni namještaj nije prema dogovoru dobio, a oštećen je za nekoliko tisuća kuna.

 

Policijska postaja Slavonski Brod je kriminalističkim istraživanjem osumnjičila 40-godišnjakinju Brođanku za kazneno djelo prijevare na štetu 43-godišnjakinje iz Slavonskog Broda, kojoj je dok se nalazila izvan Republike Hrvatske nepoznata osoba u siječnju ove godine na njeno ime jedan pretplatnički ugovor sklopila kod jedne telekomunikacijske mreže gdje je uzela i jedan mobilni uređaj, a kod druge telekomunikacijske mreže sklopila četiri pretplatnička ugovora i time ju oštetila za nekoliko tisuća kuna.

Related Post