Uvedene pripremne mjere obrane od poplava u Davoru, Slavonskom Kobašu i Slavonskom Brodu

1029 0

Autor Franjo Samardžić

Prema prognozama Hrvatskih voda vodostaj Save neće doseći razinu na kojoj se uvode redovne mjere obrane od poplava

SLAVONSKI BROD, 4. veljače 2019. – Uslijed naglog topljenja snijega i oborina proteklih dana je došlo do naglog porasta vodostaja na vodotocima u Hrvatskoj. U protekla dva dana vodostaj Save raste 5 do 7 centimetara na sat. Tijekom noći i jutra uvedene su pripremne mjere obrane od poplave na mjernim postajama Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod.

Prema podacima Hrvatskih voda i prognozama rasta vodostaja narednih se dana očekuje daljnji rast vodostaja Save, a vrhunac vodostaja očekuje se u četvrtak, 7. veljače. U tom će razdoblju vodostaj Save porasti za oko 200 cm što, prema prognozama Hrvatskih voda, neće doseći razinu na kojoj se uvode redovne mjere obrane od poplava.

Razloga za zabrinutost naglim porastom vodostaja Save za sada nema. Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije u suradnji s Hrvatskim vodama pozorno će i nadalje pratiti razvoj situacije i o svim promjenama pravovremeno će izvještavati javnost – navodi se u priopćenju Stožea Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i njegovog načelnika Stjepana Bošnjakovića.

Related Post