VATROGASCI U Gornjim Bogićevcima imaju jedno društvo, a dva predsjednika

1558 0

 Vatrogasci u škarama politike

 GORNJI BOGIĆEVCI, 3. lipanj 2010. – Pedesetak vatrogasaca sa područja općine Gornji Bogićevci imaju jedan DVD-a, a dva predsjednika. Nakon izvještajne i izborbne Skupštine, na kojoj je za predsjednika izabran Dragan Bilandžić, izborom novog predsjednika nezadovoljni dio vatrogasaca zatražio je pomoć ureda državne uprave i Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, sazvao izvanrednu Skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Ivo Bungić. – Poslije redovne izvještajne Skupštine DVD-a Gornji Bogićevci većina vatrogasaca bila je nezadovoljna izborom Dragana Bilandžića za predsjednika, koji je iz Dubovca, a nije ni ispitani vatrogasac. Nije izabran naš kandidat Ivo Bungić, dugogodišnji član s vatrogasnim stažom od 30 godina i vatrogasni dočasnik. Tražili smo provjeru glasovanja ustajanjem nazočnmih i prebrojavanjem glasova što vodstvo Skupštine nije dozvolilo. Na osnovu Statuta DVD-a Gornji Bogićevci naptravili smo popis vatrogasaca koji traže da se održi izvanredna Skupština. Skupština nije sazvana iako u Statutu stoji da se mora održati u roku od 30 dana. Po Statutu Skupštinu može zatražiti trećina članova, a mi smo imali polovicu. Obratili smo se nadležnom uredu državne uprave i na prijedlog gospođe Maje Mikić nadzornom odboru DVD-a uputili novi poziv. Ponovo su se oglušili pa smo mi sazvali izvanrednu Skupštinu i za predsjednika izabrali Ivu Bungića. Nismo od Općine dobili salu u Hrvatskom seljačkom domu, a ni vatrogasnu salu pa smo Skupštinu održali u prostorijama NK „Sloboda“, kaže Branko Benedeković bivši dugogodišnji predsjednik vatrogasaca iz Gornjih Bogićevaca. Dodaje da oni imaju vatrogasnu većinu jer od ukupno 50 članova DVD-a, za koje smatraju da imaju pravo glasa, oni imaju 29 članova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Oni imaju svoje, a mi imamo svoje članove i većinu. Oni su samoinicijativno isključili sedam članova veterana i stavili ih u počasne članove, a što ne mogu bez Skupštine. Zapisnik s naše Skupštine poslali smo državnom uredu i županijskoj Vatrogasnoj zajednici koja se o ovom slučaju mora očitovati jer u pravilima vatrogasne službe stoji da se u roku dva mjeseca mora pokrenuti postupak – kaže Benedeković.

– Njihova skupština nije legalna. Bivša predsjednica Valentina Krstanac je imala obiteljskih problema i više ne živi u Gornjim Bogićevcima pa je dala ostavku. Nitko iz Bogićevaca nije se htio ptihvatiti funkcije predsjednika pa smo uključili ljude iz drugih mjesta. Za predsjednika je izabran Dragan Bilandžić, predsjednik Mjesnog odbora iz Dubovca. Obavljen je inspekcijski nadzor od strane državne uprave u kome su utvrđene nepravilnosti u radu društva pa je za 11. lipnja sazvana izvanredna Skupština DVD-a Gornji Bogićevc. Po nalogu gospođe Mikić morat će se ponovo glasovati o isključenju članova iz DVD-a jer nisu evidentirani članovi koji se nisu izjasnili, a obaviti će se i dopune akata za koje je našla da nisu u skaldu s zakonom – kaže općinski načelnik Pavo Klarić i dodaje da se cijeli slučaj bez potrebe politizira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

DAN OPĆINE GORNJI BOGIĆEVCI

Autor - 09/06/2014 0
Za humanitarni rad i svesrdnu pomoć u najtežim trenucima progonstva i povratka najveće općinsko priznanje su dobili Franjica i Dragutin…

Knjižnica u gostima

Autor - 05/04/2017 0
Autor I. Herceg SMRTIĆ – Uskrsni zeko stigao je u Područnu školu Smrtić. Zanimljivu, vedru, veselu i kreativnu radionicu za…