Velika pobjeda rukometaša u Virovitici

505 0

13. studeni 2011. – Sinoć su u Virovitici kod trećeplasirane RK VIRO

Virovitice, rukometaši Nove Gradiške zabilježili izvanrednu pobjedu 33:31 (20:15) u izuzetno uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici. Veliki je to uspjeh naših rukometaša kada se zna da je Virovitica redovno uspješna na svome terenu. Međutim, do pobjede se nije došlo ni malo lako. Što više, domaći su stalno vodili, prednost je bila povremeno i velika (7), ali su Novogradiščani sjajno odigrali završnicu, iako su im suci isključili ključne igrače upravo u tom periodu, želeći očito, pomoći domaćinu, ali ipak nisu uspjeli. No, da bi bili informirani iz prve ruke, riječ dajemo zaslužnom treneru novogradiških rukometaša, Ivanu Sertiću, koji je zaista zorno opisao uzbuđenja i veliki uspjeh Novogradiščana:

 

„Početak utakmice nije bio najbolji“, ističe trener Sertić. „U prvih 12-ak minuta domaćini su poveli s 9:2, nošeni izvanrednim obranama svog vratara koji je branio “sve”. Naša igra nije bila loša, ali nije bilo sreće u obrani, a u napadu nismo uspijevali dati gol ni iz vrlo izglednih prilika.

U nastavku prvog poluvremena uspjeli smo uspostaviti ravnotežu, smanjiti na 5 golova razlike,a do kraja prvog poluvremena igralo se gol za gol, ali se na odmor otišlo s 20:15 za domaćina. U prvom dijelu drugog poluvremena nastavljena je slična igra, ali nakon naša 2 neiskorištena napada, domaćini su oko 40. minute poveli s 23:16. I dalje smo igrali dobro, ali prevagu je donosio njihov vratar. Nakon ovoga podižemo našu igru u obrani, u nekoliko polukontri postižemo pogotke, a i na postavljenu zonu igramo sve kvalitetnije, s puno kvalitetnih prolaza Marka Sertića i Marka Miletića, proigravanja na našeg pivota Marka Ćošića, te šuteva Filipa Prše i Zdravka Zaužela. Vratar Virovitičana polagano pada, a naš Dino Latal je sve sigurniji i bolji. U 52.minuti prvi puta izjednačujemo i do kraja se igra gol za gol. Završnica utakmice je krajnje neizvjesna. U 59. minuti poveli smo s 32:31 golom Marka Miletića. Bilo je to prvo naše vodstvo. Pri tom našem vodstvu, u pretposljednjem napadu Virovitičana, 40 sekundi prije kraja, isključena su dva naša igrača – Zdravko Zaužel i Marko Sertić. Uspijevamo se obraniti (izvanredna obrana Dine Latala), ali pri presingu protivnika brzo gubimo loptu. 20 sekundi prije kraja isključen je i treći naš igrač – Filip Prša, ali i s 3 igrača manje uspjeli smo se obraniti (obrana Dine Latala). Zadnjih 15-ak sekundi domaćin je igrao presing, a mi smo napadali s 3 igrača. Očito su to odradili loše, jer smo im s 3 igrača 7 sekundi prije kraja zabili gol. Marko Miletić je izvanredno povukao po lijevom krilu, prešao 2 protivnička igrača i dodao Marku Ćosiću koji je u čistoj šansi i zabija za 33:21. Čestitka igračima na kvalitetnoj, borbenosti i požrtvovnosti. Dokazali su da mogu okrenuti rezultat od minus 7 (40. minuta) do pobjede“ ističe trener Ivan Sertić. Mi ćemo dodati, poznavajući njegovu trenersku kvalitetu, da je veliki udio u toj pobjedi, naravno uz igrače, imao i izuzetni doprinos trenera Sertića koji je taktički sjajno pripremio i vodio momčad, posebno u završnici, kada se utakmica i odlučivala.

RK NOVA GRADIŠKA: Filip Penić, Marko Miletić 4, Marko Ćosić 8, Danijel Rodić, Antonio Strinavić, Zdravko Zaužel 4, Filip Prša 5, Marko Sertić 11, Bruno Curić 1, Dino Latal. Na slici momčad novogradiških rukometaša sa trenerom Sertićem, tajnikom Kovačevićem i liječnikom Kurdijom.

Related Post