Poraz odbojkašica protiv Šibenčanki

551 0

13. studeni 2011. – Sinoć je u Novoj Gradiški gostovala vodeća ekipa Prve B hrvatske lige, vrlo jaka ekipa Šibenika, koja je nakon zanimljive igre pobijedila odbojkašice Nove Gradiške s maksimalnih 3:0. Šibenčanke su igrom, htijenjem i iskustvom pokazale i dokazale da su uistinu najbolji sastav i da zasluženo drže prvo mjesto. Bila im je to večeras šesta utakmica i šesta uzastopna pobjeda. Kako igraju, nadamo se, da im neće biti premca ove godine u prvoligaškom natjecanju. Uz homogen sastav imali su i vrlo iskusnu bivšu državnu reprezentativku i sudionicu brojnih reprezentativnih susreta Marijanu Ribičić koja je diktirala igrom, pripremala napade i povremeno poentirala. Gošće su posebno bile jake na servisu i u fazi obrane gdje su hvatale neke lopte koje su već izgledale izgubljene. Fascinirali su „ubojiti“ servisi Jelene Menđušič, ali i Marinele Šimleše koja je servirala strašno iz rukometnog gola i stekao se utisak da joj je i naša dvorana mala. Protiv takvog iskusnog sastava, gdje su neke igračice, mogle biti i majke našim mladim igračicama, teško se moglo boriti. Međutim, teško se, ipak, oteti dojmu da su i pored takve snage suparnica naše odbojkašice ovaj puta mnogo griješile, slobodno može se reći kao nikada do sada, počevši od 6 pogrešnih servisa, 4 ubacivanja u mrežu, 8 nesuvislih dodavanja u povoljnim pozicijama za poentiranje i mnogo nerezonskih poteza. Da nije toga bilo, posebno u prva dva seta mogao se izvući vrlo povoljan rezultat i sigurno se nebi izgubilo maksimalnim rezultatom. Kao da su se naše prestrašile vrlo dobrog suparnika, pa su čudno griješile. A bilo je prilike i za bolji ishod, recimo u prvom setu nakon što su Šibenčanke povele s 4:1, naše odbojkašice su izjednačile na 5:5 na servis mlade Lucije Dautović, nakon strašnog smeča Iris Ivaniš. Međutim, upravo Iris griješi servirajući u mrežu, pa se rezultat brzo mijenja u korist Šibenčanki: 6:10, 8:12, do 10:12 kada je odigran najdulji duel na večerašnjoj utakmici kada je lopta išla s jedne strane na drugu nakar desetak puta uz mnogo sjajnih obrana jedne i druge strane, a poen smo dobili mi. Međutim, do kraja seta Šibenčanke stvaraju razliku od 4 poena i tako drže distancu sve do 16:21. U završnici naše nakon prvog i jedinog asa iz servisa Karle Glasnović stižu čak do 19:21 nakon njena 3 uspješna servisa i donose nadu u preokret. Međutim, kada je bilo najpotrebnije popušta koncentracija i imamo servis u mrežu, neobično i čudno prihvaćanje dva, istina, strašna servisa Menđušićeve i set je izgubljen sa 19:25.

 

U drugom setu počeli smo sjajno: poveli smo s velikih 5:1, pa je već tada trener gostiju zatražio time out, pa gošće nakon duge borbe uspijevaju izjednačiti na 6:6. a zatim je bilo i 7:7, ali i vodstvo gošći sa 8:7, što znači da su Šibenčanke načinile seriju od velikih 7:2, od 5:1 za naše do 8:7 za gošće. Slijede ponovno pogreške u prijemu, strašne servise naše ne love, nego lopte nekontrolirano odlaze izvan domašaja i poeni se nižu u korist gošći. Rezultat se kreće od 8:12, do jedne dobre serije naših zaključno sa smečom Iris Ivaniš na minimalnih 11:12. Zatim slijedi i treće izjednačenje na 12:12, pa čak i vodstvo novogradiških odbojkašica na 13:12. Četvrto izjednačenje stiže na 13:13, peto na 14:14, šesto na 15:15, sedmo na 16:16. a osmo na 17:17. Bio je to period vrlo dobre igre naših igračica koje su potpuno ravnopravno se borile s vodećom ekipom lige. Zanimljivo je bilo da je to osmo izjednačenje postignuto nakon što je jednu izgubljenu loptu naš libero Marina Vidošić zahvatila nogom i poentirala! Međutim, nakon tog izjednačenog perioda dolazi do pada koncentracije naših igračica i nakon ubojitih servisa Menđušić i Šimleše gošće prelaze u vodstvo sa 20:17. Naše stižu ipak do minimalnih 19:20, ali završnica pripada Šibenčankama koje prebacuju u „treću brzinu“ i strašnim smečevima, „ala Iris“ brzo postižu završni rezultat 25:21 i vode u setovima s 2:0.

U trećem setu, manje-više identična slika: Šibenčanke vode 3:1, pa 6:3, Iris Ivaniš drugi put griješi pogađajući loptom mrežu, odlaze se na 7:3, pa na 10:4. Trener Runjaš ubacuje iz pričuve Antoniju Čeliković umjesto Darije Banožić, ali rezultat se u korist gošći penje na 11:4, pa i 12:4. Novogradiščanke nakon time outa trenera Runjaša smanjuju na 7:13,a asom Ribičićke rezultat je 14:7 za gošće. Vodi se ogorčena borba, izmjenjuju se lopte i poentira, a rezultat je sa 15:9 za gošće sanjen 15:11. Trener Runjaš ubacuje i drugu pričuvu Franku Zubović umjesto Lucije Dautović i rezultat je smanjen na podnošljivih 13:16. Postojala je nada u izjednačenje, ali nažalost neke lopte nisu adekvatno prihvaćene jer lukave i iskusne Šarić, Ribičić i Menđušić točno gađaju nepokriveni prostor i redovno poentiraju tako da stižu do 19:15, ubrzo i do 21:15 i u završnici u jednoj eksibiciji do 23:16 i na kraju do završnih 25:16, dobivši tako sasvim zasluženo utakmicu s maksimalnih 3:0, Treba reći objektivno – zasluženo, ali da su naše odbojkašice igrale kao u prošlim domaćim utakmicama, kao recimo protiv Rovinja u 1, kolu (3:1), ili posebno kao protiv Zadra (3:0) večeras bi i Šibenčanke vrlo teško izborile bodove u Novoj Gradiški. Ovako, nismo imali dan , kako se to kaže, točnije večer, puno se nerezonski griješilo, iskusne Šibenčanke su to iskoristile i zasluženo pobijedile. Našima ostaje to popraviti u idućim utakmicama. Večeras je naša ekipa igrala u sastavu: Zubović, Petričević, Vukšić, Banožić, Pilaš, Ivaniš, Barač, Vidošić, Glasnović, Dautović i Čeliković, uz trenera Damira Runjaša.

Related Post